Bor

A Fishingről szinte mindenki tudja, hogy borkínálatát a legjobb és legfontosabb regionális borászok biztosítják - idén 14 pincészet települ ki a fesztiválra. Nálunk a Baranya és Tolna megyei pincészetek közül a kisebbek is bemutatkozhatnak! A gasztrofesztiválokon túl szinte egyedül a Fishingről mondható el, hogy a vendégek a borászoktól direkt kaphatják a finom italokat, hiszen azok jelen vannak, rendelkezésre állnak, eseményeket tartanak, néha-néha még koccintanak is a látogatókkal. :)

Bakonyi Pincészet Művelt személyzet, organikus szőlőkből készült villányi borok

Belward Pincészet A Pécsi borvidék legdinamikusabban fejlődő pincészete, neve egyet jelent a minőségi fehérborokkal

Bodza Borház Pécsen sem csak szőlőből lehet díjnyertes borokat csinálni. Egy próbát a bodza is megér! 

Házler pince Bakócán, egy apró baranyai zsákfaluban is készül ám sauvignon blanc, nem is akármilyen!

Joó Pincészet A Villány-Siklósi borút legkisebb pincészete mindössze 1,5 hektáron termel, igazi kuriózum! 

LA Gardens Lovasi András és Németh József nemrég indult reformborászata, a Fishing hivatalos fehér és rozé borával

Mokos Pincészet Villányi rozék, illatos fehérborok, meggy-, eper- és ribizliborok, mi kellhet még? Max egy kis szóda!

Németh János Pincészet Szekszárdi és igazán vörösboros, a kadarkától a sillerig minden van!

Planina Borház 2003 óta dolgozik a mohácsi szőlőhegyért, idén Pécs város borának választották a kékfrankosát

Radó Pince Pécs városa fölött, a Mecsek lankáin négy generáció óta ápolják a tradíciót.

Szabó Pince A Mecsek lábainál elterülő Hosszúhetényben a rozé mellett a helyi specialitás a csomorika

Tiffán Imre és Fia Pincészet Az 1700-as évek óta borászkodó család villánykövesdi birtokáról kerül ki az egyik legjobb rozé bor

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet 2008-ban az „ÉV PINCÉSZETE Magyarországon” díjat nyerte el

Zierfandler borbár A borvidék zászlósborának tartott Cirfandlit ki ne hagyd náluk!  

Tehát a Fishing nem csak terméket, de élményt és szolgáltatásokat is nyújt a borkedvelőknek, érdemes csak a rendkívül gazdag off-program kínálatunk borokhoz kapcsolodó programjara gondolni, köztük is ott a legnépszerűbb Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra, ahol olyan neves túravezetőkkel fröccsözhetjük körbe a tavat, mint a Bëlga zenekar, Scherer Péter, Varga Livius vagy az Ivan & the Parazol zenekar. Statikus bortúráink közül a legnépszerűbb a Sommelier on Orfű.

 

Sör

A Fishingen idén már 7 kiváló sör közül választhatnak a látogatók, amelyek között van magyar sör, prémium cseh sör, barna sör, búzasör, gyümölcsös sör és cider is (Dreher hidegkomlós, Dreher Pale Ale, Pilsner Urquell, Kozel Dark, HB búza, Floris Kriek meggy, Kingswood cider). A Dreher Söröntő lesz a sörbarátok kedvenc helye a Tasmán ördög nagyszínpadnál, hiszen itt állandóan csapon lesz az előbb felsorolt összes sörfajta.

Az off-programjaink közül választható népszerű FOO Sörtúra során az érdeklődők megkóstolhatják a helyi Magyarhertelendi Sörfőzde különlegességeit is, ráadásul olyan túravezetők segítségével, mint Dorogi Péter, Kispál András, Dióssy Ákos, Leskovics Gábor Lecsó vagy a Bohemina Betyars zenekar!

 

Kávé

Az ország leghíresebb prémium kávéházának, a szekszárdi A Kávé Háza 1927-nek köszönhetően a Fishingen idén is biztosítjuk a minőségi kávézás lehetőségét. A Kávé Háza 1927 képzett baristákkal érkezik, akik a kávéfogyasztás kultúrájával, történetével is megismertetik az érdeklődőket, komoly kávékínálatot felvonultatva. Népszerű off-programjaink közül is választható A Kávé Háza programja, amely elméleti és gyakorlati minitanfolyamot, különlegességek kóstolását, valamint meglepetést is tartalmaz!

 

PEZSGŐ, PÁLINKA

Aki egyéb minőségi italokra, szeszekre, röviditalokra, pálinkakülönlegességekre vágyik, az sem fog csalódni: Forrás pálinkákat és Pierre Mouton pezsgőket is lehet majd kapni a Fishingen.

 

Fröccsöntő

Szokásos helyén találod a Fröccsöntőt, ahol a Lelovits pince boraiból készült fröccsöket fogyaszthatod, vagy literes sétapalackban akár magaddal is viheted azokat! Itt mindig ideális hőmérsékletű lesz az ital hiszen a fröccscsapos megoldásnak köszönhetően mind a bort, mind a szódát a sörcsapok hűtik le szervírozás előtt.