BORFALU

A Fishing on Orfűről szinte mindenki tudja, hogy borkínálatát a legjobb és legfontosabb regionális borászok biztosítják - idén 10 pincészet települ ki a fesztiválra. Nálunk a Baranya és Tolna megyei pincészetek közül a kisebbek is bemutatkozhatnak, és a finom nedűket közvetlenül a borászok kínálják nektek, személyükkel garantálva a minőséget és a szakmaiságot.

1 Tiffán Imre és fia Pincészet: Az 1700-as évektől a Villányi borvidéken borászkodó családi pincészetből kiváló minőségű fehér-, rosé - és vörösborok.

2 Radó Pince: Pécs fölött, a Mecsek lankáin négy generáció óta ápolják a tradíciót.

3 Schunk Pince: Hosszúhetényi kis pincészet, nagy vörösökkel, gyümölcsös rozéval és fehérekkel.

4 Hárs Pincészet: Az évszádos múltra visszatekintő Hárs Családi Biopincészet a Pécsi borvidék szajki szőlőhegyén terül el. A fivérek, Tibor és József a fenntartható, ökológiai szemléletű gazdálkodás hívei, ennek köszönhetően teljesen vegyszermentes szőlő szolgáltatja az alapanyagot a kiváló bioborok és bioszőlőlé előállításhoz.

5 Szabó Pince: Ősfishinges a Pécsi borvidékről. Fröccsnek olaszrizlinget és rozét, elmélyüléshez furmintot és cirfandlit ajánlunk!

6 Németh János Pincészet: Szekszárdi és igazán vörösboros, a kadarkától a sillerig minden van!

7 Belward Pincészet: A Pécsi borvidék legdinamikusabban fejlődő pincészete, neve egyet jelent a minőségi fehérborokkal.

8 Mokos Pincészet: Villányi rozék, illatos fehérborok, meggy-, eper- és ribizliborok, mi kellhet még? Max egy kis szóda!

9 Lelovits Pince: Lelovits Tamás odaadással és kitartó munkával építette fel borászatát Villányban. A pincészet szortimentje a könnyed fehérboroktól a friss rozékon és a hagyományos vörösborokon át a “nagy” borokig terjed.

10 Bakonyi Pincészet: A Fishing on Orfű csúcsborászata. Ennél már nincs feljebb!

 

Speciális Pultok

1 Dreher Söröntő: Dreher Gold, Dreher Hidegkomló, Dreher Red Ale, Pilsner Urquell, Kozel Dark, HB Hofbräu München búza és Floris Kriek meggysör egyetlen pultban.

2 Bárka Fény: Világít az éjszaka!

3 Fröccsöntő: Jéghideg fröccsök a A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tudományosan bevizsgált boraiból, prémium vörösborok a Villányi és Tolnai borvidék legjobb pincéiből

4 REDY Borpont: A REDy, a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben.

5 Bodza Borház: Pécsen sem csak szőlőből lehet díjnyertes borokat csinálni, egy próbát a bodza is megér!

6 Kontyos Gyümölcsbor: 365 nap nyár – kóstold meg! 

7 Deer & Beer:  Habzó nedűk a csapról.

8 Kapucínus sörbár Minőségi magyar kraft sörök.

 

KÁVÉ

Kedves kávékedvelő fesztiválozók! Meghallottuk a visszajelzéseiteket és idén az eddiginél jóval több, immáron HAT helyen vásárolhattok majd kiváló minőségű kávét a Fishingen - mind A Kávé Háza jóvoltából. Talán örültök, hogy A Kávé Háza sátrán és a Borfalu kávézón túl további négy kitelepülőnél (WÖMBAT, DÉJA VÜ, SZÜNET, MECSEK BISTRO) is elfogyaszthatjátok majd kedvenc reggeli kávékülönlegességeteket!

 

GASZTROPROGRAMOK

HOSSZÚLÉPÉS ‘TÓKERÜLŐ’ FRÖCCSTÚRA - Új fröccstúra-vezetőkkel és régi kedvencekkel indul idén is legrégebbi off-programunk, a Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra! Ismét útra kelünk, hogy felfedezzük az orfűi tájat, a helyi borokat, ételeket, zenével, irodalommal, régi és új barátokkal. - TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, JEGYVÁSÁRLÁS

FOO SÖRTÚRA - Immár 10 éve, a magyarhertelendi sörfőzdébe vezet a Fishing on Orfű fesztivál sörtúrája, ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellett bográcsos étellel, főzdelátogatással és Fishinges zenészekkel várunk!  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, JEGYVÁSÁRLÁS

A KÁVÉ HÁZA 1927 - Magyarország egyik legjobb, legkülönlegesebb kávézója Szekszárdon van. Ha érdekel a kávékészítés misztikus világa akkor a megszállott, zseniális kávémestertől, Tóth Sándortól tanulhatsz a kávékülönlegességek kóstolása közben. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, JEGYVÁSÁRLÁS

SOMMELIER ON ORFŰ - Haraptál már tannint? Éreztél istállószagot a rizlingben? Tudod, hogy írják helyesen, hogy „terroár”? Tudsz mondani egy tipikus pécsi szőlőfajtát? Ha igen, ha nem, a Fishing on Orfű fesztiválon (tovább)képezheted magad :) TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, JEGYVÁSÁRLÁS

 

TOKENES REPOHÁR-RENDSZER

A környezettudatosság jegyében a Fishingen idén is repoharakat használunk, amelyek 500 Ft-ba kerülnek. Újdonság, hogy a pohár visszaváltása esetén a pultokban tokeneket fogtok kapni - ezeket a tokeneket természetesen bármikor újra repohárra válthatjátok bármely pultban. Készpénzre való visszaváltásra viszont kizárólag a bejáratnál lévő INFO PONTban lesz lehetőségetek. Köszönjük szépen a megértést!