Sufni Teátrum - kamaradarabok a FOO Színházkertben

Sufni Teátrum - kamaradarabok a FOO Színházkertben
Frissül a színházi helyszínünk: idén 3 kamaradarabot is bemutatunk a Muskátli udvar pajtájában - ez a Sufni Teátrum

A Fishing egyik külső helyszíne a FOO Színházkert, ami Orfű központjában, a Muskátli udvarban található. A tavaly nagy sikerrel indított színházi helyszín idén színesíti felhozatalát, hiszen a szabadtéri előadások mellett idén elindul a Sufni Teátrum, ami a Muskátli udvar pajtaépületében alakítunk ki. A Sufni Teátrum lesz az intimebb, zárt teret igénylő kamaradarabok otthona, ahol a csendesebb, figyelősebb előadásoké lesz a főszerep és ahol a helyszín befogadóképessége is igencsak korlátozott.

Csütörtökön kora este a Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója c. darab kerül műsorra Hámori Gabriella előadásában. Az 1935 és 1946 között írt napló színre vitele a színésznő ötlete volt, 2015-ös ősbemutatója óta több, mint 60 teltházas előadást ünnepelhettek az alkotók. Pénteken Farkas Franciska (Viktória, Aranyélet, Brazilok) önálló darabja, a Makar Csudra kerül bemutatásra, amelynek keretein belül a főszereplő Makszim Gorkij novelláját meséli és játssza el - az este során összesen 6 karakter bőrébe bújva. Szombaton Scherer Péter főszereplésével jön a Klamm háborúja, ami egy tanár önvallomása az iskola harcteréről, a lövészárok mélyéről, lejtmenetben. Scherer egy tanóra hosszúságú, kicsengetésekkel tagolt játéka a Németországban egyre népszerűbb osztályterem-színház első magyarországi adaptációja.

A FOO Színházkert szabadtéri színpadán idén olyan remek független előadásokat mutatunk be, mint az Azt meséld el, Pista! Mácsai Pál főszereplésével, Udvaros Dorottya önálló estje, a Mégis szép, Jordán Tamás stand-up estje, a Széllel szembe, Stohl András és Szabó Győző Jó zsaru - rossz zsaru c. előadása, valamint Katona László és Molnár Gusztáv A kézmosás fontosságáról című darabja. Itt lesz a mindig egyszeri Kortalan kortárs valamint az E-mancik előadása, A női lét elviselhetetlen könnyűsége is.

A színházi programok részletes leírásai és az előadások jegyei elérhetőek a ITT.