Horváth Gergely beszélgetései a Moziban

Horváth Gergely 2016-ban a Fishing díszdoktora volt, de természetesen idén is visszahívtuk, hogy folytassa kora délutáni beszélgetéseit zenészekkel, valamint az aktuális kulturális élet számos izgalmas figurájával.

Szerdától szombatig 14:00-től az Artisjus támogatásával Gergő „RINGASD EL MAGAD – avagy szövegírók és dalbölcsők” címmel beszélget olyan dalszerzőkkel - szövegírókkal, mint Beck Zoltán, Háy János, Saiid és Závada Péter, Grecsó Krisztián, Szabó Benedek vagy Lázár Domokos.

15:00-től Gergő Jézus és a Rock’n’Roll – avagy a hit és a popkultúra c. tematikája kerül terítékre. Csakúgy, mint a tavalyi Fishingen - vagy az azóta megjelent azonos című könyvében -, Gergő a vallás és a pop-rockzene kapcsolódását, valamint az „újjászületés” személyes példáit boncolgatja majd Kovács Ákos Dadannal, Hatala Csengével és Takáts Tamással, Szekeres Andrással, valamint Felcser Mátéval és Lipics Gergővel. 

 

  Szerda Csütörtök Péntek Szombat
14:00
Az Artisjus bemutatja: RINGASD EL MAGAD – avagy szövegírók és dalbölcsők
LÁZÁR DOMOKOS ÉS SZABÓ BENEDEK GRECSÓ KRISZTIÁN SAIID és ZÁVADA PÉTER BECK ZOLTÁN ÉS HÁY JÁNOS
15:00
Jézus és a Rock’n’Roll – avagy a hit és a popkultúra
SZEKERES ANDRÁS TAKÁTS TAMÁS ÉS HATALA CSENGE FELCSER MÁTÉ ÉS LIPICS GERGŐ KOVÁCS ÁKOS DADAN

 

MOZI

Idén is lesz mozi a Fishingen, ahol sötétedés után a szélesvászoné lesz a főszerep! Megnézheted 2015 egyik legsikeresebb független zenei filmjét, a Balaton Methodot, valamint levetítjük védőszentünk, Lévai Balázs két kiváló művét is: a #Sohavégetnemérős a tavalyi év közönségsikere lett, a Szentimentálom a 30Y-ról készült 2013-ban. Itt lesz a Rájátszás-film is, de megnézheted a kiváló zenével fűszerezett VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant is. A Mozi programja Horváth György, a Titanic filmfesztivál igazgatójának némafilm-válogatásával indul minden este 22:00-kor, a filmek között és után pedig a Fishingen fellépő zenekarok klipjei pörögnek majd, ez lesz a KLIPPARÁDÉ! :)

  Szerda Csütörtök Péntek Szombat
22:00 Wallace és Gromit filmek:

A nagy sajttúra,
A bolond nadrág
Birka akció
Charlie Chaplin filmek:

Kutyaélet
A Kölyök
Buster Keaton filmek:

A kecske
Buster, a mesterlövész
Ifj. Sherlock detektív
Belleville randevú
0:00 Balaton Method
(Szimler Bálint és Rév Marcell filmje)
#Sohavégetnemérős
(Lévai Balázs filmje)
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
(Reisz Gábor filmje)
Szentimentálom
(Lévai Balázs filmje)

Viszem magammal - a Rájátszás-film
(Dombrovszky Linda filmje)
A filmek között és után: Klipparádé