A legszínesebb programok, a legszebb helyszíneken... Rutinos fesztiválozóink már pontosan tudják, hogy a Fishing on Orfű Fesztiválon a koncertek fergetesek, a helyszín györnyörű, a hangulat családias és barátságos, a napközbeni off-programok pedig a lehető legváltozatosabbak- idén sem lesz ez másként, sőt...!

A Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra egész napos  programján – immár hagyományosan- együtt jár a zene, a finom bor, a helyi étel,  és az orfűi táj.  A magyarhertelendi sörfőzdébe vezet a Sörtúra,  ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellé bográcsos étel, főzdelátogatás és jó zene illik. A csodás fekvésű Kovácsszénáján, a legszebb környezetben kézműveskedhetünk, kóstolhatunk és pihenhetünk. A ’Sommelier on Orfű ’ pedig remek program, borászoktól borisszáknak. A Szekszárdi Gourmet-n  egy tehetséges fiatal borász, egy malacsütő mesterszakács, és a világ egyik legkiválóbb kávémestere kápráztat el finomságaival. Kávéimádóknak külön készülünk egy ínyenc, különleges programmal, A Kávé Házában. Mindezek mellett  gyalogtúrákkal, bringatúrával, sárkánytúrával, rekeszépítéssel, zsonglőrködéssel és persze sok-sok szeretettel várunk minden fesztiválozót. 

Programjainkra a jelentkezést május elején indítjuk!

További információ hamarosan :)


Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra
FOO Sörtúra
Chill out Kovácsszénáján
Szekszárd Gourmet
A Kávé Háza
Sommelier on Orfű
Két keréken
Barlangtúra
Felszíni túra - Sárkánytúra
Vízfő-forrásház megtekintése
Rekeszépítés
Zsonglőr játszóház
Fishing on Orfű menü a Kemencés Udvarban
Kedvezmények a Fishing on Orfű fesztivál idején

Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra

A Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra egész napos programján – immár hagyományosan- együtt jár a zene, az irodalom, a finom bor, a helyi étel, az orfűi táj, és a mindig vidám társaság. Hat gasztropont érintésével körbejárjuk az egész tavat (8 km), és közben Orfűt is megismerjük. Túránk során kemencében sült kenyér, medvehagymás pogácsa és gyümölcslepény jár a ’spriccer’ mellé. A programot egy zenész, valamint egy ismert borász vezeti.

További részletek hamarosan, jelentkezés május elején!


Az oldal tetejére

FOO Sörtúra

A magyarhertelendi sörfőzdébe vezet az FOO Sörtúra,  ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellé bográcsos étel, főzdelátogatás és zene is jár. A fesztivál buszával a szomszéd faluba, Magyarhertelendre érkezünk, kicsit sétálunk a faluban, majd meglátogatjuk a Kapucinus Sörfőzdét. A sörfőzés tudományáról a Sörmester mesél, a vidám sörös sztorikat pedig egy népszerű zenész  vagy zenekar biztosítja. Természetesen finom ételekkel és italokkal várunk...

További részletek hamarosan, jelentkezés május elején!


Az oldal tetejére

Chill out Kovácsszénáján

Feltöltődés, pihenés, mondhatnánk úgy is, hogy ’chill out a csend falujában’, a diófa árnyékában, madárcsicsergés  mellett, fröccsel a kézben, a legfinomabb házi sajtokkal, kézműves fagyival és kemencében sült pizzával, Kovácsszénáján… Jól hangzik? Gyerekenek is szuper program!

További részletek hamarosan, jelentkezés május elején!


Az oldal tetejére

Szekszárd Gourmet

Egy tehetséges fiatal borász, egy malacsütő mesterszakács, és a világ egyik legkiválóbb kávémestere, vagyis három jóbarát egy városból, egy programban, fenséges gasztronómiai élményekkel. A felejthetetlen ízorgia mellett garantáljuk, hogy jókedvből sem lesz hiány!

További részletek hamarosan, jelentkezés május elején!


Az oldal tetejére

A Kávé Háza

Ha érdekel a kávékészítés misztikus világa…

Magyarország egyik legjobb, legkülönlegesebb kávézója Szekszárdon van… A megszállott, zseniális kávémester, Tóth Sándor barista világbajnokok tanára és felkészítője… Tanulnál tőle?

Ha érted a következő szöveget, akkor Te jártas vagy a témában, tehát mindenképp vegyél részt a programon! Ha nem érted, amit Sanyi nekünk küldött, de szereted a napod egy igazán jó kávéval indítani, akkor feltétlenül gyere:

“Panama Geisha a Fernandez család farmjáról: ennek a tételnek a cascarája (kávé gyümölcs húsa), és ennek a natural és mosott feldolgozása. Egy columbiai, egy etióp yirgacheffe és egy 2017-es szüretből származó kenyai kávé. Különleges termőterületek, különleges tételeit szürcsöljük és nem hagyományosan, hanem klasszikus, -a szakemberek által alkalmazott -brazil cupping módon.”

További részletek hamarosan, jelentkezés május elején!


Az oldal tetejére

Sommelier on Orfű

Évek óta az egyik legnépszerűbb „statikus” off-program, éppen ezért még mindig ugyanazok a kérdéseink: Haraptál már tannint? Éreztél istállószagot a rizlingben? Tudod, hogy írják helyesen, hogy „terroár”?  Találkoztál már dugós borral? Tudsz mondani egy tipikus pécsi szőlőfajtát? Ha igen, ha nem, a Fishing on Orfű fesztiválon képezheted magad! Ideje megismerned a környékbeli borászokat, és kiváló boraikat is. Szerdán, pénteken és szombaton délután 15.00 órától a fesztivál borutcájában borbemutatót tartunk, ahol a kiállító borászok elmesélik, megmutatják, és megkóstoltatják legkedvesebb boraikat.

Ez tehát egy vezetett borismereti kurzus - a borutca borászainak 12 borával, borkorcsolyával,  Németh János szekszárdi borász és Szabó Zoltán hosszúhetényi borász közreműködésével.

További részletek hamarosan, jelentkezés május elején!


Az oldal tetejére

Két keréken

A VeloSophie csapata ebben az évben is várja a bringázni vágyókat a Fishingen. Ha csak ki akarsz ugrani a tóra, vagy meg akarod ismerni a környéket, akkor megtalálsz minket a bejáratnál!

A nyitvatartás igazodik a fesztiválozók bioritmusához - minden nap 10-től este 19 óráig leszünk nyitva.

Áraink nem változtak:

  • 1 napra 2500 huf
  • ½ napra 1800 huf
  • 1 óra 500 huf

Az oldal tetejére

Barlangtúra

Gyere a Trió-barlangba és gyűjts be extrém élményeket, mássz velünk!

A kiépítetlen Trió-barlangban csillogó cseppkövek között haladva, lelket és testet próbáló élmény során fedezhetők fel a barlangok titkai.A barlangtúra időtartama kb. 3,5 óra, ebből barlangban kb. 1,5 órát tartózkodunk. Kúszni-mászni kell a föld alatt, de közben megnézheted a cseppköveket, megleshetsz pár denevért, és magadat is jobban megismerheted. A túrákat barlangkutatók vezetik és teszik biztonságossá! A kalandtúrán résztvevőknek overallt, barlangász sisakot, fejlámpát, gumicsizmát biztosítunk, Te csak egy kényelmes nadrágok, zoknit és pulóvert hozz magaddal.

A barlangtúra időtartama 3-4 óra (a barlangban eltöltött idő 1-1,5 óra).

Ára: 3999 Ft/fő FOO-s karszalaggal

A részvételi összeget kérjük átutalni a következő számlára:

Mecsek Háza Egyesület (UniCredit Bank)
10918001-00000084-95210009
Közlemény: részvételi díj – név

Indulási időpontok az OFF-bódétól:

Szerda 10, 12, 14 órakor
Csütörtökön 10, 12 és 14 órakor
Pénteken 10, 12 és 14 órakor
Szombaton 10, 12 és 14 órakor

Melegítő nadrágot, pulóvert hozzatok!

Egy időpontra max. 10 ember jelentkezhet.


Az oldal tetejére

Felszíni túra - Sárkánytúra

A Sárkány mítosszal ismerkedhettek meg, ha eljöttök velünk túrázni! Orfű legszebb forrásait nézzük meg: Zipernowszky-forrás, Sárkánykút, Sárkány-forrás és Vízfő-forrás.

A túra kb. 3-4 óra hosszú.

Ajánlott felszerelés: kényelmes túrázós ruha, és túracipő, innivaló.

A túra pénteken 11 órakor indul a borutcából, az OFF programos bódé elől!

A túrát csak 8 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani.

A túra ára 800 Ft/fő - fizetés a helyszínen.


Az oldal tetejére

Vízfő-forrásház megtekintése

A Malommúzeum és a Mecsek Háza között lévő forrásház megtekinthető, egy kis barlangász kiállítással.

Túravezetések folyamatosan indulnak minden nap 10 és 16 óra között a forrásház elől.

Ára: 350 Ft/fő


Az oldal tetejére

Rekeszépítés

A rekeszépítés egy kötéltechnikai ügyességi feladat, melyhez 2-3 fő részvétele szükséges. Egyiküknek kötélbiztosítás segítségével a lehető legmagasabb rekesztornyot kell felépítenie maga alatt, míg a társak bíztatással és a rekeszek feladogatásával segíthetik a munkáját. Több fő részvétele esetén az esemény egyszerűen átalakítható csapatversennyé, ekkor nem csak a torony magassága, hanem a felépítéshez igénybe vett idő is számításba kerül. A biztosításhoz szükséges köteleket, karabinereket, csigákat, beülőket és kobakokat mi biztosítjuk.

A rekeszezést a fesztivál területén lehet kipróbálni naponta 10 és 18 óra között.

Bátorságra és jókedvre szükség van!

Ára: 200Ft/fő


Az oldal tetejére

Zsonglőr játszóház

Frissítsd fel idén is  zsonglőrtudásodat a Bravo Juggling játszóházában, vagy -ha kihagytad az előző években,- most már tényleg ideje, hogy megtanulj végre három labdát vagy buzogányt dobálni, pörgetni az ördögbotot vagy a poit, hajtani a diabolót, táncoltatni a tányért a magasban. Szakoktatók segítenek a kezdő lépésekben és a továbbfejlődésben. 

A játékokat a játszóház területén ingyenesen használhatjátok minden nap 12-től 17 óráig. 

Helyszín: Orfű, faluközpont - Széchenyi tér, park


Az oldal tetejére

Fishing on Orfű menü a Kemencés Udvarban

Ha gyorsan ennél finom meleg ételt, a falu központjában, a Kemencés Udvarban vár a ’Fishing on Orfű’ fesztiválozó menüje.  Kóstolhattok leveseket, kemencés sülteket (kacsacomb, pulykacomb, csülök), salátákat és péksüteményeket. Karszalaggal a Kemencés Udvarba ingyenes a belépés.


Az oldal tetejére

Kedvezmények a Fishing on Orfű fesztivál idején

Aktív Víziturisztikai Központ – A Pécsi-tó partján, a faluközponthoz közel található víziturisztikai központ csónaktárolóval, műfüves futballpályával, pihenőházzal és úszó kikötővel várja a kajakozás, kenuzás, sárkányhajózás iránt érdeklődő fesztiválozókat. – Pécsi Kajak Kenu Club, Poszeidon Kajak-Kenu Alapítvány – Orfű, Széchenyi tér 5-6. – Tel.: 20/389-0000; 20/229-2025 – E-mail: csabaandras82@gmail.com 

Minigolf Center –  A 18 akadályos filcborítású minigolf pálya a Pécsi-tó partján található és a Fishing on Orfű idején várja a fesztiválozókat.  – Orfű, Dollár u. 4. – Tel.: 20/933-2260 – E-mail: zsoltjedlicska@gmail.com – Web: www.minigolfcenter.hu 

Tenisz – A teniszezni vágyók a Fishing on Orfű idején is kipróbálhatják magukat. Az OrfűTours gumiborítású teniszpályái a Pécsi-tó mellett találhatók. A pályák használatán felül ütők bérlésére is lehetőség nyílik. Nyitva tartás: 8-20 óra között. – Orfű, Dollár út – Tel.: 30/959-1590 – E-mail: orfutours@mevid.hu – Web:  www.orfutours.hu  

„Bike OrFun" Kerékpárkölcsönző - Kerékpárok minden korosztálynak, térképes túraútvonalak családoknak, gyerekeknek és kalandvágyóknak. A "Fishing On Orfű" ideje alatt is nyitva vagyunk minden nap az OrfűFitt Jurtatábornál (Az Aquapark nagy parkolója mögött,a tóparton.) - 7677 Orfű, Dollár u. 36. (az Aquapark nagy parkolója mögött) -  Tel.: 20/521-5550 - E-mail: bikeorfun@gmail.com

Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum – Az ország egyik legismertebb barlangja a Fishing on Orfű fesztiválozóit is szeretettel várja. A rendezvény ideje alatt a barlangba szóló belépőjegy a Denevérmúzeum megtekintésére is feljogosítja a látogatókat, így biztosítva 20% kedvezményt! - Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság –  Tel.: 72/498-766 – Web: http://ddnp.hu 

Magyarhertelendi Termálfürdő - Termálfürdőnk Baranya megye és a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékeiben leggazdagabb vidékén, a Mecsek- Hegyhát Üdülőkörzetben található. A fedett élmény- és termálfürdő egész évben, az árnyékos, szép strand a gyógykerttel szezonálisan várja az ide látogatókat. A Magyarhertelendi Termálfürdő 20% kedvezményt biztosít azoknak, akik a Fishing on Orfű feszivál karszalagjával érkeznek. - Hertelendi Termál Kft. - 7394 Magyarhertelend, Bokréta u. 1/a. - Fürdő telefonszáma: (Hétfőtől – Péntekig ) 72/521-061 (08.00 - 16.00 között) info vonal:  30/674-6933 - E-mail: info@hertelenditermal.hu   - Web: www.hertelenditermal.hu


Az oldal tetejére