A Fishing minden 'nemzenei' programja.
Off-programok, színház, gyerekprogramok - és minden más.

}

ZEN Fesztiválegyetem - Az altetnatív zene színterei ma

Izgalmas beszélgetések csütörtökön, pénteken és szombaton 15:00-kor a Nagysátorban a Zenélő Egyetem jóvoltából! Moderátor: Tóth Barbi


Csütörtök

Kritikai újságírás és alternatív zenei közösségek - Haász János (Index), Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & The Love Band)

A beszélgetés olyan kérdéseket boncolgat, mint például, hogy hogyan alakítja a zenei ízlést a kritika, vagy létezik-e egyáltalán itthon kritikai újságírás? A zenei szaksajtó pár médiuma még tartja magát a print kiadványokhoz, de az azonnali vélemény az esetek 90%-ban az interneten születik. A rapid észrevételekre érkező azonnali reakciók és az így létrejövő comment-chain pedig ritkán marad tárgyilagos. 

Péntek

Színpadon és azon túl: az előadó szerepe a közösségépítésben - Lázár Domokos (Esti Kornél, Lázár Tesók), Áron Andris Apey (Apey & The Pea)

A közösségépítést nem minden produkció érzi sajátjának. Olyan zenészekkel beszélgetünk pénteken, akiknek pályája során fontos szerepet játszott az a szubkulturális közösség, amely mellettük áll, velük egy irányba néz.

Szombat

Lehet-e a magyar zenész influencer? Szubkulturális közeg alakukása az online térben  - Guld Ádám (PTE BTK), Schoblocher Barbara (Blahalouisiana)

A pillanatnyi hírességek feltűnése és hanyatlása mindennapos, a fogyasztót érő ingerek gyors változása egyre nehezebben alakít ki tartós elköteleződést, rajongói bázist. Milyen folyamatok alakítják az online szerveződő szubkulturális közösségeket, és mit tehet az előadó a figyelem megtartása érdekében?