OFF-PROGRAMOK

Új fröccstúra-vezetőkkel és régi kedvencekkel indul idén is legrégebbi off-programunk, a Hosszúlépés tókerülő” Fröccstúra! Ismét útra kelünk, hogy felfedezzük az orfűi tájat, a helyi borokat, ételeket, zenével, irodalommal, régi és új barátokkal.

Öt gasztropont érintésével körbesétáljuk az egész tavat (8 km), és közben Orfűt is megismerjük. Túránk során kávé, kemencében sült kenyér, sós és édes péksütemény jár a ’spriccer’ mellé. A programot egy zenész, valamint egy ismert borász vezeti. A túrák délelőtt indulnak és délután, az első koncertek előtt érnek véget.

Újdonság, hogy 2023-ban minden nap 2 fröccstúra indul!

Csütörtöki 1. túra vezetője: Blahalouisiana zenekar
Csütörtöki 2. túra vezetője: Grecsó Krisztián (író)
Túrakísérő borász: Bakonyi Péter (Bakonyi Pincészet, Villány)

Pénteki 1. túra vezetője: Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar
Pénteki 2. túra vezetője: Beck Zoltán (30y)
Túrakísérő borász: Bakonyi Péter (Bakonyi Pincészet, Villány)

Szombati 1. túra vezetője: Vecsei H. Miklós (színművész)
Szombati 2. túra vezetője: Kollár- Klemencz László (Kollár-Klemencz Kamarazenekar)
Túrakísérő borász: Wilhelm Dávid (Belward Pincészet, Pécsi Borvidék)

Regisztráció és indulás:
Az 1. túra regisztrációja minden nap: 9:45-10.15-ig a Borfaluban, csütörtökön és pénteken a Bakonyi Pincészet bódéjától (Borfalu Színpad feletti placc), szombaton a Borfalu alsó soráról, a Hárs Pincészet bódéjától.
Az 1. túra indulása minden nap: 10.30

A 2. túra regisztrációja minden nap: 10.45-11.15-ig a Borfaluban, csütörtökön és pénteken a Bakonyi Pincészet bódéjától (Borfalu Színpad feletti placc), szombaton a Borfalu alsó soráról, a Hárs Pincészet bódéjától.
A 2. túra indulása minden nap: 11.30.

Kérjük, hogy a regisztrációhoz pontosan érkezzetek, a túrák a meghirdetett időpontban elindulnak!
Egy-egy túrán 100 fő vehet részt.

A túra ára tartalmazza:

Családi kedvezmény: amennyiben a szülőkkel tartanak a 14 év alatti gyerekek, a kicsik minden gasztroponton ajándék szörpöt, frissítőt és –ahol a nagyok is- péksüteményeket kapnak. Kérjük, ezt előzetesen a niki@fishingonorfu.hu címen jelezzék!

A túra ára:  12.000 Ft/fő

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/foo2023_off

FOO Sörtúra

A Fishing on Orfű fesztivál kedvenc sörtúrája idén is a magyarhertelendi sörfőzdébe vezet, ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellett bográcsos étellel, főzdelátogatással és Fishinges zenészekkel várunk.

Csütörtöki túravezető: Analog Balaton
Pénteki túravezető: Parno Graszt 
Szombati túravezető: Dé:Nash

A magyarhertelendi sörfőzdébe vezet a FOO Sörtúra, ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellett bográcsos étellel, főzdelátogatással és zenével várunk! A fesztivál buszával a szomszéd faluba, Magyarhertelendre érkezünk. Kicsit sétálunk a faluban, majd meglátogatjuk a Kapucinus Sörfőzdét. A sörfőzés tudományáról a sörmester mesél, a vidám sörös sztorikat és a hangulatot pedig egy népszerű zenész vagy zenekar biztosítja.

A túrák a kemping nagyparkolója előtti buszmegállóból indulnak, tehát NEM a fesztivál területéről! 

A csoportokat busz viszi Magyarhertelendre, és délután 16.15-kor vissza is hozza Orfűre. 

Regisztráció A KEMPING BEJÁRATÁNÁL, A PÉNZTÁR ELŐTTl: 10:15-10:45, indulás a nagyparkoló buszmegállójából: 11:00.

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/foo2023_off

A program tartalmazza:

A túra ára: 12.000 Ft/fő

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/foo2023_off

Backstage túra

Új programunk során betekintést nyerhetsz a jubileumi Fishing kulisszái mögé. Sétáljuk végig együtt a fesztivál területét, less be oda, ahova eddig csak a fellépők vagy az itt dolgozók járhattak, tudj meg rengeteg érdekességet és belsős infót a Fishing működéséről!

Egyedi Péter segítségével sétáljuk végig a fesztivál területét és beszélünk a fesztivál sajátosságairól, különlegességeiről. A túra során érintett hét pont mindegyikén egy szervező kolléga beszél a saját területéről. Bemegyünk backstage-ekbe, meglátogatjuk a VIP-et, és még azt is kipróbálhatod, hogy milyen nagyszínpadon állni! Lesz szó beengedésről, vendéglátásról, hangtechnikáról és fénytechnikáról, kommunikációról, biztonsági szolgálatról, építésről és bontásról, infrastruktúráról, múltról, jelenről és jövőről.

A túrát Egyedi Péter, a Fishing kommunikációs kollégája vezeti, rajta kívül 6 munkatárs tart rövid előadást. 
A túra időpontja: 2023.06.30. péntek 13:00, a tervezett időtartam kb 150 perc.
Regisztráció 12:30-12:55-ig a fesztivál bejáratánál. Kérjük, hogy a regisztrációhoz pontosan érkezzetek, a túra a meghirdetett időpontban elindul!
Légyszíves ebédeljetek a túra előtt! 🙂

A túrán 30 fő vehet részt.

A túra ára tartalmazza:

A túra ára: 9.000 Ft/fő

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/foo2023_off

Sommelier On Orfű

Haraptál már tannint? Éreztél mandulát, epret, citrusokat, meggyet vagy tejszínt a borban? Tudod, hogy írják helyesen, hogy „terroár”? Tudsz mondani egy tipikus pécsi szőlőfajtát? A Fishing on Orfű fesztiválon (tovább)képezheted magad!

Évek óta az egyik legnépszerűbb „statikus” boros programunk, éppen ezért még mindig ugyanazok a kérdéseink: Haraptál már tannint? Éreztél mandulát, epret, citrusokat, meggyet vagy tejszínt a borban? Tudod, hogy írják helyesen, hogy „terroár”?  Találkoztál már dugós borral? Tudsz mondani egy tipikus pécsi szőlőfajtát? A Fishing on Orfű fesztiválon képezheted magad! Ideje megismerned a környékbeli borászokat, és kiváló boraikat is. Csütörtökön, pénteken és szombaton délután 14:00 órától a fesztivál borutcájában borbemutatót tartunk, ahol a kiállító borászok elmesélik, megmutatják, és megkóstoltatják legkedvesebb boraikat.

Ez tehát egy vezetett borismereti kurzus – a borutca borászainak 12 borával, borkorcsolyával, helyi borászok közreműködésével.

A program a fesztivál területén, a borutcában lesz. Regisztráció a borutcában, a felső pincesor (Borfalu színpad feletti terület) teraszán lesz, csütörtökön, pénteken és szombaton: 13:30-14:00. A program 14 órakor kezdődik. 

A program ára tartalmazza:

A program mellé biztosítunk logózott akril proharakat, amit a program előtt meg kell vásárolni, de a program után visszaadjuk az árát, vagy meg is tarthatjátok.

Maximum 50 fő jelentkezését várjuk.

A program ára: 9000 Ft/fő

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/foo2023_off

EXTRÉM BARLANGTÚRA

Kipróbálhatod, milyen átbújni a föld alatti hasadékokon, leereszkedni hosszú vaslétrákon, és fizikailag is megküzdeni az élményért! Mind e közben számos csodát is láthatsz, például a Mecsek legnagyobb cseppkőképződményét.  

A túra Orfűn a Mecsek Házától indul, ahol mindenki megkapja a gumicsizmát, az overallt, a kobakot és a fejlámpát.  35 percet sétálunk az erdőben, hogy elérjük a Trió-barlang bejáratát. Leereszkedünk a barlangba, ahol szűk részek és tágas termek is találhatók. Kb. 1-1,5 órát töltünk a barlangban, majd visszasétálunk a Mecsek Házához. Itt a háztól 150 méterre található patakba gázolva a gumicsizmás lábunkkal kitapossuk a sarat az overalljainkból, és kiakasztjuk száradni a Mecsek Házánál. 

A Trió-barlangtúra a Mecsek Háza legnépszerűbb, 4-4,5 órás programja. 

A túrákat a Mecsek Háza – botanikában, geológiában, természetismeretben jártas – barlangi túravezetői vezetik. A részvételi díjban benne van a felszerelés biztosítása is! Neked csak meleg aláöltözetben kell jönnöd, és olyan zoknit is hozz, ami a gumicsizmában is elég hosszú szárú (hátizsákban is hozhatod ezeket)!

 A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: https://www.mecsekhaza.hu/barlangturak/

A túra ára: 6.000 Ft/fő (Fishinges karszalaggal)

SZABADULJ A SZABADBA

Az öreghegyi kunyhó rejtélye számos meglepetést tartogat. 60 perc áll rendelkezésre, hogy kijussatok az öreghegy elhagyatott falai közül és megízleljétek az igazi szabadságot. A játék végeztével helyi CIDER-rel, falusi vendégváróval és kis étel különlegességgel készülünk Nektek páratlan kilátás közepette, ahol a főszerep a lazulásé. 

Az öreghegyi kunyhó rejtélye számos meglepetést tartogat.
60 perc áll rendelkezésre, hogy kijussatok az öreghegy elhagyatott falai közül és megízleljétek az igazi szabadságot. A játék végeztével helyi ciderrel-rel, házi készítésű italokkal, és kis ételkülönlegességgel készülünk Nektek, páratlan kilátás közepette. Itt indul az igazi OFF program, amikor lazulhattok végre a fa alatt, vagy a függőágyban, és beszélgethettek, esetleg hangolódhattok az esti bulira csendben.

Időtartam: 3 óra
Létszám: 7-14 fő – 12 év felett
Foglalható időpontok:
– szerda: 11.00, 14.00
– csütörtök: 11.00, 14.00
– péntek: 11.00, 14.00

Indulás: Medvehagymaházból (Orfű, Dollár utca 2/1) – 5 perccel indulás előtt

Az ára tartalmazza: szállítást autóval a helyszínre, a szabadulószoba díját,az Abaliget Garden Project cider, falusi vendégváróját, és LIN-Csi konyhája ételkülönlegességeit.
Jelentkezés: regisztráció szükséges: jatekoskalandturak@gmail.com emailben (időpont, név, telefonszám, létszám)
Fizetési határidő: 2023. június 18-ig
A program ára: 5.000 Ft/fő

ZSONGLŐR JÁTSZÓHÁZ

Szakoktatók segítenek a kezdő lépésekben és a tovább fejlődésben!

Most már tényleg itt az ideje, hogy megtanulj három labdát vagy buzogányt dobálni, pörgetni az ördögbotot vagy a poit, hajtani a diabolót, vagy táncoltatni a tányért a magasban! Tökéletesítsd zsonglőrtudásodat idén is a Bravo Juggling játszóházában! Szakoktatók segítenek a kezdő lépésekben és a tovább fejlődésben. A játékokat a játszóház területén ingyenesen használhatjátok minden nap 12-től 17 óráig.

Helyszín: Orfű, faluközpont – Széchenyi tér, park

CHILL OUT KOVÁCSSZÉNÁJÁN

Feltöltődés, pihenés, mondhatnánk úgy is, hogy ’chill out a csend falujában’, a diófa árnyékában, madárcsicsergés mellett, fröccsel a kézben, a legfinomabb házi sajtokkal, kézműves fagyival és kemencében sült pizzával, korlátlan étel és ital fogyasztással, Kovácsszénáján… Jól hangzik? 

A program csütörtökön, pénteken és szombaton érhető el, mindennap 11 órától.

A program ára tartalmazza:

Előzetes regisztráció szükséges: info@novaksajt.hu 

A program részvételi díja 6000 Ft/ fő.