Ha érdekel a kávékészítés misztikus világa… Magyarország egyik legjobb, legkülönlegesebb kávézója Szekszárdon van, ahol a megszállott, zseniális kávémester, barista világbajnokok tanára és felkészítője, Tóth Sándor készíti az ország egyik legfinomabb kávéját. Tanulnál tőle? Érdekel, hogyan lehet egy különleges costa rica-i kávé tökéletesen magyar?

Valahogy így kezdődött:

"A Lucky Cap-nél sok időt szentelünk annak, hogy egyedi, a mi stílusunkhoz illeszkedő zöldkávét szerezzünk be. Így kutakodva a 2017-es évben szüretelt friss kávék közt találtunk egy 88 pont feletti Costa Rica-i Caturra és Catuai fajtákból álló válogatást, amiből mintát rendeltünk. A kiválasztásnál elsősorban a fajtákra, a feldolgozásra, a területre és az érzékszervi jellemzőkre fókuszáltunk. A minta rendkívül egészséges, egyenletes kávészemeket tartalmazott. Az általunk megtervezett pörkölési profilt jól követte és elképesztően egyenletes babok születtek. Kettő nap múlva lekóstoltuk és azonnal kiegészítettük a rendelésünket, így összesen kettő raklap Costa Rica-i Juyszi Mill Honey kiváló kávé boldog tulajdonosainak éreztük magunkat. Következett a szokásos, fontos feladat, begyűjteni minden rendelkezésre álló információt és ekkor jött az óriási meglepetés. Farmer neve: László Bányai… TESSÉK????? László Bányai??????

Azonnali levélváltás a partnerünkkel, László e-mail címe a zsebben, bizonytalan vagyok a nyelv választásban, így az első e-mailt még angol nyelven küldöm és érkezik a következő válasz angolul: "Szia! Bányai László vagyok, 100%-ig Magyar! Costa Ricában élek, a kávé üzlettel foglalkozom. Nagyon érdekes kávém van. Átválthatunk magyar nyelvre a levelezésben? Üdvözlettel: László"

Ha érdekel a folytatás, irány A Kávé Háza program…!

A program a fesztivál területén, A Kávé Háza 1927 sátránál lesz. Regisztráció az off-bódénál szombaton: 14:30-14:50, kezdés 15 órakor.

A program ára tartalmazza:

A program ára: 6500 Ft/fő, maximum 20 fő jelentkezését várjuk.