Zenés, szórakoztató műsorait Nemes László 1995 óta adja elő művelődési és oktatási intézményekben, valamint egyéb rendezvényeken (fesztiválokon, kézműves kirakodó vásárokon, falunapokon, ünnepségeken, zenés irodalmi órák keretében stb.) határokon innen és túl. Az előadások bemutatása a közönség által kedvelt módon – közreműködésükkel, játékosan, látványos díszletek között, bábokkal, jelmezekkel, megzenésített versek segítségével – történik. Nagy örömünkre csütörtökön, pénteken és szombaton a Gyermekbirodalomban üdvözölhetjük őt.

Június 30. csütörtök 11:00 –  Barátság.
Nemcsak az emberek között, hanem az állatvilágban is szövődhet barátság.
A műsorban szerepel a vizipók, a keresztespók, a bűnbánó elefánt a kutya macska barátság is szóba kerül, természetesen sok megzenésített verssel.

Július 1. péntek 11:00 – Mesterségek
Végig követjük a búza útját, míg kenyér, péksütemény formájában az asztalunkra kerül. Közben mesterségekkel ismerkedünk. Ellátogatunk egy vízi malomba, pékségbe, kovácsműhelybe. Az ószeres munkáját is megismerjük.

Július 2. szombat 11:00 – Fákban rejlő kincseink
 A műsor témája felkelti az érdeklődést, megismerési vágyat a fák fontosságával kapcsolatban. A harkály madarat megismerhetik a nézők "munka közben". Sok fontos ismeretet kapnak a  fákról, a tiszta levegőről a természet megóvásáról.