OFF-PROGRAMOK

HOSSZÚLÉPÉS FRÖCCSTÚRA | FOO SÖRTÚRA | PEZSGŐS BRUNCH ON ORFŰ | BACKSTAGE TÚRA | SOMMELIER ON ORFŰ | BRINGATÚRA KOVÁCSSZÉNÁJÁRA | APAMEGŐRZŐ | RAPID RANDI ON ORFŰ | EXTRÉM TÚRA A TRIÓ-BARLANGBAN | REKESZÉPÍTÉS, KÖTÉLTECHNIKAI JÁTÉK | CHILL OUT A LEVENDULÁSBAN | FÜRTÖS ÖKOKUCKÓ ÉLMÉNYTÉR ABALIGETEN | PLAY AND CHILL | ZSONGLŐR JÁTSZÓHÁZ | ASZPIK

Hosszúlépés Fröccstúra - újratöltve!

2024-ben megújul legrégebbi, és egyik legnépszerűbb off-programunk, a Hosszúlépés Fröccstúra! Új útvonalon, régi és új kedvenc helyszíneken fedezzük fel az orfűi tájat, a helyi borokat és ételeket, idén is sok-sok zenével, jókedvvel és barátokkal!

Sétálunk az erdőben, a Balázs-hegyi kilátóból gyönyörködünk az orfűi tájban, zenét hallgatunk a malom diófája alatt, a borásszal borozunk a Kemencés Udvarban, majd a Medvehagymaház árnyas udvarán, babzsákfotelekben fogyasztjuk el a túra utolsó fröccsét. Az öt gasztroponton mindenhol jár a spriccer, és három helyszínen kemencében sült kenyeret, édes és sós péksüteményeket, valamint mediterrán batyut is kínálnak. A programot egy Fishinges zenész, valamint egy ismert borász vezeti. A túrák délelőtt indulnak és délután érnek véget. Az erdei séta miatt mindenki zárt, túrázásra alkalmas cipőben érkezzen.

Akárcsak tavaly, 2024-ben is naponta 2 fröccstúra indul!

Regisztráció és indulás:
Az 1. túra regisztrációja mindennap: 9:45-10:15-ig a Borfaluban, csütörtökön a Németh János Pincészet bódéjától indul mindkét túra, pénteken a Tiffán Pincészet, szombaton a Radó Pince bódéjánál gyülekezünk.
Az 1. túra indulása mindennap: 10:30

A 2. túra regisztrációja mindennap: 10:45-11:15-ig a Borfaluban, csütörtökön a Németh János Pincészet bódéjától indul mindkét túra, pénteken és szombaton a Bakonyi Pincészet bódéjánál gyülekezünk (Borfalu Színpad feletti placc).
A 2. túra indulása mindennap: 11:30

Kérjük, hogy a regisztrációhoz pontosan érkezzetek, a túrák a meghirdetett időpontban elindulnak!
Szintén újdonság, hogy egy-egy túrán max. 60 fő vehet részt!

A túra ára tartalmazza:

Családi kedvezmény: amennyiben a szülőkkel tartanak a 14 év alatti gyerekek, a kicsik minden gasztroponton ajándék szörpöt, frissítőt és –ahol a nagyok is- péksüteményeket kapnak. Kérjük, ezt előzetesen a niki@fishingonorfu.hu címen jelezzék!

A túra ára: 12.990 Ft/fő
Jegyvásárlás: a fröccstúrákra minden jegy elkelt.

FOO SÖRTÚRA

A Fishing on Orfű fesztivál kedvenc sörtúrája idén is a magyarhertelendi sörfőzdébe vezet, ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellett bográcsos étellel, főzdelátogatással és Fishinges zenészekkel várunk!

A magyarhertelendi sörfőzdébe vezet a FOO Sörtúra, ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellett bográcsos étellel, főzdelátogatással és zenével várunk! A fesztivál buszával a szomszéd faluba, Magyarhertelendre érkezünk. Kicsit sétálunk a faluban, majd meglátogatjuk a Kapucinus Sörfőzdét. A sörfőzés tudományáról a sörmester mesél, a vidám sörös sztorikat és a hangulatot pedig egy népszerű zenész vagy zenekar biztosítja.

A túrák a kemping nagyparkolója előtti buszmegállóból indulnak, tehát NEM a fesztivál területéről! 

A csoportokat busz viszi Magyarhertelendre, és délután 16:15-kor vissza is hozza Orfűre. 

Regisztráció A KEMPING BEJÁRATÁNÁL, A PÉNZTÁR ELŐTT: 10:15-10:45, indulás a nagyparkoló buszmegállójából: 11:00.

A program tartalmazza:

A túra ára: 12.990 Ft/fő
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/fishingonorfu

PEZSGŐS BRUNCH ON ORFŰ

Szerintünk a tökéletes Fishinges napkezdet, amikor az éjszakai pezsgést felváltja a lusta csendes délelőtt, és a nyugodt, lassú brunch. Hangolódj a következő fesztiválnapra egy csodálatos pezsgős piknik élménnyel, az orfűi Árnyas parton!

Ahogy megérkezel, egy gyönyörűen terített asztal fogad, melyen finomabbnál finomabb falatok és házi limonádé várnak. A Pécsi-tó lenyűgöző látványa még varázslatosabbá teszi ezt az élményt. Mivel brunch nem múlhat pezsgő nélkül, meghívtuk Rácz Lillát, aki saját ültetvényeken termelt szőlőből készíti elegáns nyers pezsgőit (grower champagne). Siklósi pezsgőpincéjében tradicionális eljárással évente körülbelül 3500 palack pezsgő készül.
A hűtött italról Lilla, a jó hangulatról, pihenésről és gasztroélményről mi gondoskodunk.

Az orfűi, helyi termékekből álló piknikkosár tartalma:

Regisztráció csütörtökön, pénteken és szombaton, a kemping bejáratánál, a jegypénztár előtt, 10:00-10:30. Indulás 10:30-kor,  a program kezdete az Árnyas ligetben: 11:00.

A program ára tartalmazza:

A programon 30 fő vehet részt.
A program ára: 12.990 Ft/fő
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/fishingonorfu

BACKSTAGE TÚRA

Tavaly nagy sikerrel indított programunk során betekintést nyerhetsz a Fishing on Orfű kulisszái mögé. Sétáljuk végig együtt a fesztivál területét, less be oda, ahova eddig csak a fellépők vagy az itt dolgozók járhattak, tudj meg rengeteg érdekességet és belsős infót a Fishing működéséről!

Egyedi Péter segítségével sétáljuk végig a fesztivál területét és beszélünk a fesztivál sajátosságairól, különlegességeiről. A túra során érintett hét pont mindegyikén egy szervező kolléga beszél a saját szakterületéről. Bemegyünk backstage-ekbe, meglátogatjuk a VIP-et, és még azt is kipróbálhatod, hogy milyen nagyszínpadon állni! Lesz szó beengedésről, vendéglátásról, hangtechnikáról és fénytechnikáról, kommunikációról, biztonsági szolgálatról, építésről és bontásról, infrastruktúráról, múltról, jelenről és jövőről.

A túrát Egyedi Péter, a Fishing kommunikációs kollégája vezeti. A túra időpontja: 2024.06.28. péntek 13:00, a tervezett időtartam kb 150 perc.

Regisztráció 12:30-12:55-ig a fesztivál bejáratánál. Kérjük, hogy a regisztrációhoz pontosan érkezzetek, a túra a meghirdetett időpontban elindul!

Légyszíves ebédeljetek a túra előtt! :)

A túra ára tartalmazza:

A túrán 30 fő vehet részt.
A túra ára: 9.990 Ft/fő
Jegyvásárlás: a backstage túrára minden jegy elkelt!

SOMMELIER ON ORFŰ

Haraptál már tannint? Éreztél mandulát, epret, citrusokat, meggyet vagy tejszínt a borban? Tudsz mondani egy tipikus pécsi szőlőfajtát? A Fishing on Orfű fesztiválon (tovább)képezheted magad!

Évek óta az egyik legnépszerűbb „statikus” boros programunk, éppen ezért még mindig ugyanazok a kérdéseink: Haraptál már tannint? Éreztél mandulát, epret, citrusokat, meggyet vagy tejszínt a borban? Tudod, hogy írják helyesen, hogy „terroár”?  Találkoztál már dugós borral? Tudsz mondani egy tipikus pécsi szőlőfajtát? A Fishing on Orfű fesztiválon képezheted magad! Ideje megismerned a környékbeli borászokat, és kiváló boraikat is. Csütörtökön, pénteken és szombaton délután 15:00 órától a fesztivál borutcájában borbemutatót tartunk, ahol a kiállító borászok elmesélik, megmutatják, és megkóstoltatják legkedvesebb boraikat.
Ez tehát egy vezetett borismereti kurzus - a borutca borászainak 10 borával, borkorcsolyával, szódával, a helyi borászok közreműködésével.

A program a fesztivál területén, a borutcában lesz. Regisztráció a borutcában, a felső pincesor (Borfalu színpad feletti terület) teraszán lesz, csütörtökön, pénteken és szombaton: 14:30-15:00. A program 15 órakor kezdődik. 

A program ára tartalmazza:

Maximum 50 fő jelentkezését várjuk.
A program ára:  9.900 Ft/fő
Jegyvásárlás: a programra minden jegy elkelt!

BRINGATÚRA KOVÁCSSZÉNÁJÁRA

Feltöltődés, pihenés, mondhatnánk úgy is, hogy "chill out a csend falujában", a diófa árnyékában, madárcsicsergés mellett, fröccsel a kézben, a legfinomabb házi sajtokkal, kézműves fagyival és kemencében sült pizzával, korlátlan étel és ital fogyasztással, Kovácsszénáján… Jól hangzik? 

A program csütörtökön, pénteken és szombaton a fesztivál bejáratától indul, és a csoport- túravezető segítségével- közösen átteker Kovácsszénájára, majd a program után vissza Orfűre.

Regisztráció a kemping bejárata előtt: 10:15-10:45, indulás: 11:00.

A program ára tartalmazza:

A programon 30 fő vehet részt.
A program részvételi díja: 12.990 Ft/fő
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/fishingonorfu

APAMEGŐRZŐ

Félig komolytalan férfias program - maszkulin hangulatra vágyó vendégeinknek! Idén bemutatkozó statikus sörtúránk, az APAMEGŐRZŐ során finom söröket és sörpárlatokat kóstolhatsz, mi pedig szolgáltatjuk hozzá a férfi életérzést: kemény italok, kemény magazinok, kemény zenék, füstös életérzés és stand up-jellegű sörismertetés vár. Figyelem! A programot egy jó poénnak szánjuk – miközben természetesen viccesen komoly!

Add le magad az Apamegőrzőben, amíg anya a barátnőivel programozik! A segítségünkkel 2 órán keresztül kiférfiaskodhatod magad, finom italok, szivarfüst és más férfias férfiak társaságában, amíg hard rock szól és kedvenc férfimagazinjaidat lapozgathatod. És hogy mit iszol? Mindent elmesél neked Késmárky Attila, a Kapucinus Sörfőzde Férfija, Stand up-jellegű ismertetőjében.

A programot a fesztivál területén belül, a Kapucinus Sörfőzde pultjánál tartjuk a Csillagos éj nagyszínpad mellett (a minikabinok fölött). A program csak érvényes fesztiválbelépővel látogatható.

A program időpontjai: csütörtök 16:00-18:00-ig.
Regisztráció program helyszínén minden alkalom előtt 15:40-15:55-ig. 

A program tartalmazza:

A programon 30 fő vehet részt. 
A program ára: 9.990 Ft/fő
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/fishingonorfu

Extrém túra a Trió-barlangban

Bírod a kihívásokat? Kilépnél a komfortzónádból? Elég elszánt vagy? Ha a válaszod igen, akkor biztos lehetsz benne, hogy életed egyik legnagyobb kalandja vár az extrém overallos túrán a Trió-barlangban. 

Ráadásul, ha Fishing-bérlettel, vagy érvényes napi karszalaggal rendelkezel, 20% kedvezményt is kapsz a túra díjából! (Egyszerre csak egyféle kedvezmény vehető igénybe.) A barlangtúra: 3-4 óra, ebből a barlangban 1,5 órát töltünk. Az extrém barlangtúrához minden szükséges felszerelést (overallt, barlangász sisakot, fejlámpát, gumicsizmát) biztosítunk. Csak kényelmes nadrágot, zoknit és pulóvert hozz.

A Fishing időszaka alatt minden nap indulnak túrák 10 órától!

Regisztrálj a túrára és várunk Orfűn a Mecsek Házában!
Részletek: https://www.mecsekhaza.hu/barlangturak/
Ára: 6000 Ft/fő (Fishinges karszalaggal)
A túrákat lehet kérni fotózással is! Ez esetben a túradíjon felül 2000 Ft/fő díj ellenében 3 db akciófotó készül a barlangban a résztvevőről. 

További információk:
info@mecsekhaza.hu
tel: 06-30-848-5991

Kalandra fel, életed felejthetetlen élménye vár!

Rekeszépítés, kötéltechnikai játék

A fesztivál területén, a nagyszínpad mellett izgalmas játékot kínálunk, ahol próbára teheted ügyességedet és bátorságodat! A Mecsek Háza barlangturisztikai központ csapata az idén is kitelepül rekeszeivel a Fishing on Orfű fesztiválra.

A feladat, hogy a klasszikus sörös rekeszekből tornyot építs magad alatt. Ennek során akár 15-25 rekesz magasságba is fel lehet jutni biztonságosan, hiszen az építő beülőt visel és szakavatott kezek biztosítják kötéltechnikai módszerekkel. A játék során az építő igyekszik az egyensúlyát megőrizni miközben egyre magasabbra lépdel az általa épített toronyban.
A program ingyenes, a nagyszínpad mellett várunk csütörtökön, pénteken és szombaton,  15:00-17:00 óra között.

Tedd próbára magad és a barátaidat is! 

További információk:
info@mecsekhaza.hu
tel: 06-30-848-5991

CHILL OUT A LEVENDULÁSBAN

Ha a fesztivál pörgése mellett szeretnél egy picit lelassulni és feltöltődni, akkor vár a Lavender Hill Mecsek, ahol idén második alkalommal nyitják meg a levendulamező kapuit. 

A helyszín Orfűtől mindössze 10 km-re található a festői szépségű magyarszéki szőlőhegyen, ami aszfaltos úton, autóval és bringával egyaránt könnyedén megközelíthető. A esemény keretében lehetőséged van levendulát szüretelni, fotózkodni és megpihenni a több, mint 2000 m2-en elterülő mecseki levendulásban. A szürethez szükséges arató táskát a helyszínen tudod megvásárolni, melyből a kisebb méretű 1500 Ft, a nagyobb méretű 2500 Ft-ba kerül.

A fesztivál ideje alatt június 28-30. között reggel 10-től este 6-ig látogatható a levendulás. További információk és az aktuális programok: wwww.lavenderhillmecsek.hu  & https://www.facebook.com/lavenderhillmecsek

FÜRTÖS ÖKOKUCKÓ Élménytér Abaligeten

Interaktív előadás a méhek életéről, ahol még a méhész ruháját is felpróbálhatod. Kincskereső játék az Abaligeti-tó körül. Légy Te is Fürti, a kis méhecske, fedezd fel a tó partját és legyen Tiéd a kincs.

Foglalható időpontok:
Minden nap: 11:00 és 14:00 órai kezdéssel
Jelentkezés: regisztráció szükséges: furtosmez@furtos.hu   emailben (időpont, név, telefonszám, létszám)
Fizetési határidő: 2024. június 16- ig: 

A program ára:         

További információk: www.furtos.hu

PLAY and CHILL

PLAY - az öreghegyi kunyhó rejtélyét felfedezni 60 perc áll rendelkezésetekre, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy kiszabaduljatok és megízleljétek az igazi szabadságot. A játék után pedig indul a CHILL! 

Helyi ciderrel, falusi vendégváróval és étel különlegességekkel készülnek a szervezők, páratlan kilátás közepette. Végre lazulhattok egy fa tövében, vagy cseveghettek a társakkal az előző esti élményekről. 30 perc séta után indulhat a buli újra.

Indulás: Medvehagymaházból (Orfű, Dollár utca 2/1) - 5 perccel indulás előtt.

A program ára tartalmazza: szállítást autóval a helyszínre, a szabadulószoba díját, Abaliget Garden Project cidert, és falusi vendégváróját, a LIN-Csi konyhája ételkülönlegességeit.

Jelentkezés: regisztráció szükséges: jatekoskalandturak@gmail.com emailben (időpont, név, telefonszám, létszám).
Fizetési határidő: 2024. június 10-ig
A program ára: 6.000 Ft/fő

ZSONGLŐR JÁTSZÓHÁZ

Szakoktatók segítenek a kezdő lépésekben és a tovább fejlődésben!

Most már tényleg itt az ideje, hogy megtanulj három labdát vagy buzogányt dobálni, pörgetni az ördögbotot vagy a poit, hajtani a diabolót, vagy táncoltatni a tányért a magasban! Tökéletesítsd zsonglőrtudásodat idén is a Bravo Juggling játszóházában! Szakoktatók segítenek a kezdő lépésekben és a tovább fejlődésben. A játékokat a játszóház területén ingyenesen használhatjátok minden nap 12:00-től 17:00-ig. Helyszín: Orfű, faluközpont - Széchenyi tér, park.

ASZPIK

Az ASZPIK (Alkotói Szombati Piac a Kertben) eseményeket a Kortárs Ellátó Egyesület kezdte szervezni Pécsett. A piac már több,mint 10 éve a Fishing on Orfűre is kitelepül, ahol idén is több, mint 10 árus minőségi és változatos kézműves, termelői és design portékáiból tudtok majd válogatni, vásárolni.