Képzőművészet On Orfű

Képzőművészet on Orfű

2024-ben zenei karakterével rokon szellemiségű, gazdag, színes és jelentős képzőművészeti programmal egészül ki a Fishing on Orfű fesztivál – ez a KÉPZŐMŰVÉSZET ON ORFŰ. A festészettől a szobrászatig, a textilművészettől a fényfestésig, a performance-tól a graffitiig rengeteg izgalmas projekttel és művészeti alkotással készülünk! Gyere és légy részese a nyár legnagyobb szabadtéri kiállításának és művészeti zsongásának, keresd a Képzőművészet on Orfűt a Borfalu tetejénél!

Miből áll a KÉPZŐMŰVÉSZET ON ORFŰ?

GALÉRIA EGY SZERPENTINEN | AZ ORFŰI FAL | FÉNYMŰVÉSZET | MŰVÉSZLÉPCSŐ | MŰVÉSZPINCE

GALÉRIA EGY SZERPENTINEN 

Erdei kiállítóterünk, ahol többszáz négyzetméteren jelennek meg izgalmasabbnál izgalmasabb alkotások, úgy, mint

Ismert és elismert, zenei kötődésű kortárs képzőművészek alkotásai nagyméretű táblákon

Művész neve: Kárpáti Dódi
Mű címe: Háborúra készen
Kontakt

Ezt az akrilképet régóta őrzöm egy mappában. De ahogy most tapasztalom a dolgokat körülöttünk és bennünk, adta az aktualitást, hogy először bemutassam a közönségnek.

Valamikor a kétezres évek elején készült egy sorozatom. A Háborúra készen egy ezek közül. Most vált aktuálissá. Akkoriban kedveltem az akrilt. Egyetlen munkát sem állítottam ki ezek közül, mindegyikkel volt valami bajom. És mellőztem a képeim bemutatását.
Az utóbbi húsz évben a zenélés mellett időszakosan dolgozom, főleg tussal, rizspapírra. Ismeretlen területekre kirándulok. Létrehozunk egy dokumentumcsomagot a barátommal. Izgalmas elfoglaltság. Most pedig megtörlöm a szemüvegem, mert ujjlenyomatos lett.

Művész neve: Kiss Tibor
Mű címe: DJ
Információ

Művész neve: Bada Dada
Mű címe: Komoly Kovácsék kakát kovácsolnak
Információ

Művész neve: Bánki Ákos
Mű címe: Flumen
Információ

Művész neve: Braun András
Mű címe: Tesla
Információ

Művész neve: Bukta Imre
Mű címe: Falusi öreg rocker
Információ

Művész neve: Shane 54
Mű címe: Catnip Forever Band

Művész neve: efZámbó István
Mű címe: Zenés koponyák
Információ

Művész neve: feLugossy László
Mű címe: Kilövés
Információ

Művész neve: Kiss Péter
Mű címe: c Profil 01
Kontakt: kisspeter859@gmail.com

Művész neve: Losonczy István
Mű címe: Platánsor
Információ

Művész neve: Robitz Anikó
Mű címe: Negyedik teremtés
Információ

Művész neve: Stark Attila
Mű címe: Jasm - Captain Quando
Információ

Művész neve: Simon-Mazula Tibor
Mű címe: Előkészül
Információ

Művész neve: Szombathy Bálint
Mű címe: Mozgáskép
Információ

Művész neve: Szöllősi Géza
Mű címe: Kitin - New Generation: Platoon
Információ

Művész neve: Tóth Gábor
Mű címe: Look At This Photo
Információ

Művész neve: Weiler Péter
Mű címe: Orfűi gyorsulási verseny
Információ

Fiatal, kortárs képzőművészek alkotásai

Művész neve: CROCODILEPOWER
Mű címe: "...my Universe is my eyes"
Információ

Művész neve: Határ Attila
Mű címe: Dirty Vacation (hope I.II.)
Információ

Művész neve: Kalán Viktoria
Mű címe: Maradjunk barátok
Információ

Művész neve: Makra Zoltán
Mű címe: t.t/series/8
Információ

Művész neve: Szabó Lobot Balázs
Mű címe: Gest Blocks
Információ

Művész neve: Szentgróti Dávid
Mű címe: Sympathy 2.
Információ

Művész neve: Jánosi Anna
Mű címe: Suture Rupture diptichon
Információ

Művész neve: Marosi Panni
Mű címe: 'Facing each other'
Információ

Művész neve: Nagy Marcell
Mű címe: Kozmikus Komplexitás - Szivárványtest
Információ

Művész neve: Szász Sándor
Mű címe: Hunting For Something Real
Információ

A Fishing képzőművészeti pályázatának nyertes művei

Művész neve: Iványi Helka
Mű címe: Blue Head
Információ

Gondolataim pórázát földre ejtettem, így azok mind elrohantak tőlem, majd ezzel a vízióval tértek vissza hozzám. Épp ahogy az álmok kreációja is működik az agyunk által: apró részletek előbújása az ember saját emlékezetéből, legyenek azok filmben látott, vagy saját bőrön tapasztalt jelenségek. Ezeknek egy üvegbe öntése, felrázása, majd a kuszaság és értelmevesztettség élvezete, amelynek könnyedsége megszabadít minket a válaszok és mély jelentések keresésének feladatától.
A képeim elsősorban a gondolataimat és az érzelmeimet ábrázolják. Legtöbbször társadalomkritikus elemek jelennek meg a vásznaimon, néha a saját életemre való reflexiók is. Én magam gyakran nevezem a festményeimet „vizuális naplónak”. Sok negatív és egyformán pozitív élmény és érzelem ötvöződik a vásznamon szürrealista elemek formájában. Minden alkalommal, amikor egy festmény készül, nagyon élvezem, hogy milyen különböző álomvilágok alakulnak ki a gondolataimból.

Művész neve: Mihály Ádám
Mű címe: Deimos Redbox
Információ
Kontakt: mihalyxadam@gmail.com

Deimos:Redbox más néven a piros doboz ezt a képet a régi Trash és Gonzo művészet ihlette meg,mindezt egy városi káoszba akartam csomagolni ahol a torz lények mint dobozaikból kimászó rovarok lépnek elő a térbe.Senki és semmi nincs biztonságban,bezártság érzettel ötvöződik az állatias vadsággal ez szimbolizálja azt a mérhetetlen megosztottságot amiben élünk. A kép központi alakja egy antropomorf,sziámi iker kutya-ő a változás szelét hozza magával,kérdés az milyen változást.A kép kettősségét grafikai és festészeti technikák segítségével értem el torz és mocskos,mint egy horror filmben.

Művész neve: PASZTELLNEON
Mű címe: COSMOS
Információ
Kontakt: pasztellneon@gmail.com

A cosmos című alkotás költészet napjára készült, melyhez két irodalmi művet kevertem össze egy rajzzá.

Fodor Ákos: Beatrice
üregesedő
anyagom alakodat
rajzolja körül

József Attila: -a kozmosz éneke (részlet)
Az apró bolygó éppen annyit ér
Kicsiny körében, mint a Végtelen Fény,
Az Őslélek mérhetetlen végtelenjén.

Művész neve: Székely Zsó
Mű címe: Tavasz, tél
Információ
Kontakt: hello@studioplatforme.com

Dorka (aZorka) a Tavasz, tél című dalában szimbólumokkal, érzésekkel ír le olyan lelki szituációkat, amelyek többünknek ismerősek lehetnek. A grafikám koncepciója is ez volt, így egy télikertet/botanikus kertet kollázsoltam, ami Dorka lelkének az ábrázolása. Eleinte ez a projekt egy vizuál volt, amiben több helyen feltűnik a tájba rejtve maga Dorka, illetve olyan szimbólumokkal dolgoztam, mint a madár, életfa stb. A grafikára a vizuálból a személyes kedvenc részletem került: a szoborrá dermedt Dorka szája mégis megmozdul és kirepülnek belőle madarak, ami szimbolikus jelentéssel bír. A madarak lélekjelképek, a tiszta szellemi erők szimbólumai. A vertikális felemelkedést és a kötöttségektől való megszabadulást is jelképezik. Különböző kultúrákban különböző dolgokat szimbolizálnak, így szimbóluma a tavasznak is, az élet körforgására utalva.

Művész neve: Németh Gábor
Mű címe: Nyomdahiba (Misprint)
Információ
Kontakt: gabornem@gmail.com

A Teremtő „nyomda” által sokszorosított, toll-vér-hús-csont konstrukció hibás, 2D-s dokumentációban megjelenő manifesztációja az újpesti lapokban.

’Nyomda-hiba’ – A Teremtő (isteni nyomda) által eddig hivatalosan nem közreadott/írt/olvasott könyvéből (lásd: Teremtés Könyve) (halandóként) hibásan kreált, a minta oldalon jelentkező probléma (lásd: az Újpesten kiadott hibás oldal, azonnal javítandó!) Emberi beavatkozás?

Művész neve: Murányi Kriszti
Mű címe: A szétesett háztartás / The Dissolute Household
Információ

Egy kaotikus háztartás, egy modern életkép Jan Steen azonos című festménye alapján. Mindennapos dolog az étel és ital a földön, a félbehagyott megunt társasjáték és az állandó jelenlét a digitális térben.

A nagy multitasking eredménye egy szétesett háztartás. A fürdőkád még valamennyire ura a helyzetnek, míg a konyhai időzítő tojás vígan mulat. A katódsugárcsöves monitort hiába próbálják felébreszteni, az asztalra borul, elrettentésül pedig egy alma került elé. Az ifjúság (lufikutya) mit sem törődve az egésszel a világhálóba bámul. A kompozíció közepén a művész személyét elrejtő kalapos önarckép a reneszánsz festményeket idézi, egyben ő testesíti meg a felesleges háztartási munkát.

Művész neve: Bereczki Kata
Mű címe: Tyúkok
Információ
Kontakt: kata.bereczki@gmail.com

Sokan emlékszünk ilyen asszonyokra nagymamáink / dédmamáink idejéből. Szomszédok, barátnők jó közösségi életet éltek, összejártak. Segítették egymást mindenben, például feldolgozták együtt a felnevelt háztájit. Közben pletykáltak, és néha meghúzták a butykost - ittak egy kis "konty alá valót" - hogy fesztelenebbül tudják véghezvinni rengeteg teendőjüket, amivel a család és a háztartás kiszolgálása járt.

Legtöbbször olyan témákkal foglalkozom, amihez sokunknak köze van, sokunkban emlékeket ébreszt. Az emberek arctalansága segít abban, hogy a képek illetve azok történetei ne konkrét személyekhez kötődjenek, hanem minden néző fantáziája kiegészíthesse a saját szereplőivel. A képeim megfestésekor a látványt homogén foltokra bontom, az alakok környezete leegyszerűsített; csak néhány - a helyszínt vagy az eseményt - jellemző tárgyat, környezeti elemet jelenítek meg.
Az itt jelen lévő "Tyúkok" című festményemen bizonyos szempontból idillikus oldalát mutatom be annak a jelenségnek, ahogy nagyanyáink / dédanyáink még jó közösségi életet éltek, és igyekeztek asszonyi összefogással mindenben segíteni egymást. Közösségi munkában végeztek el sokféle ház körüli vagy háztartási teendőt - adott esetben a tyúkok feldolgozását. Így gyorsabban, jobb hangulatban telt az idő, és közben zajlott a szintén nagyon fontos pletykálás, esetleg néha még kortyoltak is a jófajta házi borból vagy pálinkából, hogy fesztelenebbül tudják véghezvinni rengeteg teendőjüket, amivel a család és a háztartás kiszolgálása járt. Az idill megjelenítése mellett azért igyekeztem a képen egy kis fanyar humorral azt is felvillantani, hogy az asszonyokra komoly terhek és elvárások rakódtak és rakódnak manapság is a háztartás vezetése kapcsán. Erre a háttérben látható falitányér szövegével utalok: "Ki az urát szereti, jó ebédet főz neki" - ami egyébként régi konyhai hímzett falvédőkön megjelenő felirat volt.

Művész neve: Mihályi Bálint
Mű címe: Jelenés
Információ
Kontakt: mihalyi.balint7@gmail.com

Képeimen a sematikus „táji” elemek széthullanak, pszeudo tereket hoznak létre, amik alapvetően a virtuális világok alkotóelemeire, sokszögekre esnek szét. A poligonális torzítások mentén a különböző képi részletek, avatárok felbomlanak, ebben a torzulásban azonban nincs helye a nyílt sebnek, a testek megbontása mindvégig higiénikus és sima marad. A Jelenés című kép esetében a transzcendentális látomás tere összefolyik a korai videojátékok textúrakészletével és az online szerepjátékok létsíkján értelmeződik újra.

Munkáimat jellemzően a virtuális térbe való belépés, illetve az abban való hibrid létezés alapozza meg. Formavilágom fontos kiindulópontja a korai videójátékok grafikai megjelenése. Festményeim középpontjában poligonálisan torzított, sebmentesen csonkított, avatárok jelennek meg, amiket jellemzően sokszögekre bontott „táji” elemek szegélyeznek, a képsíkok között megjelenő hibák a virtuális illesztések pontatlanságaira utalnak. A Jelenés című kép egy 16. századi Szent Mihály szoborból indult ki. A két figura közötti harc az online szerepjátékok formáját veszi át, ahol a játékosoknak gyakran különböző hibrid szörny-lényekkel kell megküzdeniük. A transzcendens látomás, ami önmagában is egy, a mi létsíkunktól elkülöníthető térben létezik, virtualizálódik.

Művész neve: Pittmann Glória
Mű címe: Midsummer
Információ

Ezt a rajzot egy hideg téli napon készítettem, amikor arra vágytam, hogy kint lehessek a szabadban egy tó partján, ahol szaladgálnak a kutyák, boldogok az emberek, süt a nap és minden szép.

2022-ben diplomáztam a Moholy-Nagy Művészeti egyetem animáció szakán. Jelenleg animációval és illusztrációval is foglalkozom. Szeretek különféle művészeti technikákkal kísérletezni és szívesen dolgozom olyan projekteken, ahol a személyes történetmesélés, az apró részletek és a hangulatteremtés nagy szerepet kap. Ezt a rajzot egy hideg téli napon készítettem, amikor arra vágytam, hogy kint lehessek a szabadban egy tó partján, ahol szaladgálnak a kutyák, boldogok az emberek, süt a nap és minden szép.

Művész neve: Mayer Hella
Mű címe: Átmenet 2.
Információ

Lehet, hogy van egy út, ami innen indul, itt folytatódik és pont itt ér véget. Lehet, hogy az út mégis megnyílik előre, hátra, oldalra, és könnyű eltévedni rajta. Valószinű, hogy itt, ahol állsz, nincs idő.
Úgy tűnik, hogy ez egy tájkép. Fák és bokrok között kusza utakon bolyong a tekintet. Néhol felbukkan egy kapuszerű építészeti forma. Rejtély, hogy valós-e ez a helyszín, álomszerű vagy másvilági. Egyre inkább sejthető, hogy határmezsgye lehet valóság és túlvilág között, egy melankolikus, mégis idilli hely. Nincs festett ember. Az egyetlen látogató az, aki a kép előtt áll, és aki rálepne az útra, felsétálna a lépcsőkön.

Művész neve: Galog Márton
Mű címe: A 106. szfinx felesketése
Információ

A letűnt ősidő vagy a távoli jövő? A 106. szfinx felesketése egy mitológiai jelenet, melyben szürreális, antropomorf lények ünnepélyes ceremóniájába pillanthatunk be. A mítikus istenségek szertartása, posztapokaliptikus térben és időben ugyanúgy elképzelhető, mint évezredekkel az emberiség megjelenése előtt egy párhuzamos, alternatív univerzumban.Az őstörténetben a 106. szfinx a legjelentősebb a szfinxnemzetségek sorában. A kentaúrok, kevert lények és mutánsok birodalmában az ő nevéhez fűződik a legenda kialakulásának kezdete.

Mindig is foglalkoztatott a képzelet és fantázia narratív, vizuális önkifejezése mitológiai eposzok, elbeszélések, szürreális jelenetek bemutatása által. A kép vázlatok, előtanulmányrajzok és raszterháló segítségével készült, körülbelül 1év alatt. A különböző felület kezelési kísérletek, festési technikák és anyagok keverése grafikai eljárásokkal kihívásul szolgáltak, és egyben örömforrást is biztosítottak a kép készítése során.

A PTE MK diákjainak alkotásai számos művészeti ágból

Művész neve: Radics Eliza
Mű címe: Glamour-szalag
Információ
Kontakt: radicsliza22@gmail.com

Az installáció egy ösztönös folyamatban jött létre, mely a hétköznapi benyomásokból építkezett. Női magazinok apró darabjaiból áll, így bemutatja, hogy napi szinten milyen ingerek, hirdetések, elvárások és képek érik a nőket, amiknek meg akarunk felelni. Saját élményeim és tapasztalataim lenyomatát vedlettem le, mint egy kígyóbőrt és szabadultam meg ez által a sztereotípiáktól, amiket nők írnak nőknek.

A Glamour-szalag egy egyéni projekt, mely egy felszabadult alkotási folyamat részeként jött létre. Formailag egy organikus kialakítással kapcsolódok a nőkhöz és möbius-szalag jellege pedig utal arra, hogy az információ halmaz, amit tartalmaz és bemutat nekünk az életünk során folytonos lesz, és nem szabadulunk meg tőle. Az installáció felülete apróra vágott női magazinok darabjaiból épül fel és áll össze egy egésszé.
A sok mosoly a szín és inger már túlzó módon áramlik felénk az instagram és egyéb platformok által az interneten keresztül, de ez régen sem volt másképp. Az újságok, magazinok állandó képet akartak mutatni az „ideális nőről”. Olyan mondatokkal, mint „Szuperhős a konyhában” „Teljesen önálló vagyok” vagy, hogy „Légy mielőbb újra önmagad”. Ezek persze támogató üzenetek is lehetnek, de ennek a túlzó oldalát ragadtam meg, amikor egy nő nap, mint nap ezt olvasva állandóan meg szeretne felelni ezeknek és minden szerepében megfelelően akar teljesíteni.

Művészek: Lukáts Bori, Kovács Eszter, Kubik Roxána B., Kocsis Livia
Mű címe: Szitanyomó workshop

Merülj el velünk a szitanyomás világában! Workshopunkon Orfűn őshonos állatokkal vagy mélytengeri halakkal díszítheted pólódat vagy táskádat. Ne felejts el olyan ruhát hozni, amire szívesen nyomtatnál!

Workshopunkon megismerkedhetsz a szitanyomás technikájával. Ez a sokszorosító grafikai eljárás az egyik legelterjedtebb nyomtatási technika. Jó hír, hogy nagyon egyszerű, akár egy átbulizott éjszaka után is kipróbálhatod. Mintáink között találhatsz majd Orfűn őshonos állatokat, de ha mélyebbre merülnél, akkor akár mélytengeri halakkal is díszítheted pólódat vagy táskádat. A workshopon ruhákat nem biztosítunk, úgyhogy ne felejts el hozni magaddal!

Művészek: Endes Ilona Zsuzsanna, Illés Marianna
Mű címe: Belső hang
Kontaktok: enzsu99@gmail.com, marianna.illes.99@gmail.com

A projektünk elsősorban a mindennapokban felmerülő saját magunkkal való vívódás érzését járja körbe. Az absztrakt formán keresztül semmi konkrétumot nem tárunk a néző elé, annak érdekében, hogy mindenki könnyen azonosulhasson ezzel az érzéssel. A forma körülöleli az őt megközelítő nézőt és egy interaktív játék keretein belül kapcsolatba is léphetünk vele. A forma és a hang kapcsolatával egy belső utazásra hívjuk az érdeklődőket.

A szobor belső gondolataink sokaságának fizikai kivetülését mutatja be, egyfajta absztrakt formaként.
Formai megoldása és textúrája maga az álom, gondolat, belső utazás fogalmait járja körbe, a tudatalatti egyfajta szimbólumaként, melyet egy absztrakt formán keresztül jelenítünk meg és a mi síkunkra helyezve
adtunk neki fizikai formát. Maga a szobor elszeparál minket a térből egy saját világba. A forma egyik, karra hasonlító részén egy billentyűzet található, amely lehetővé teszi a kommunikációt vele. A beírt szöveget hanggá alakítva küldi vissza a használójának, melynek lényege, amit beírsz a te gondolatod, tehát egy részed, így válik a szobor a te gondolatoddá is.
Hangban közreműködött: Szalai-Szabó Simon

Művészek: Lukáts Bori, Kovács Eszter, Kubik Roxána B., Kocsis Livia
Mű címe: Vízi világ

Merülj el egy csodás ösvénybe, ahol óriás méretű állatok lebegnek az égen, közöttük szelíd papírmasé halak úszkálnak és a levegőben medúzák ringatóznak. A Vízivilág életre kelti a tenger mélyének varályát és elkalauzol minket egy olyan világba, ahol a képzelet szárnyalhat szabadon.

Ünnepeljük együtt a Fesztivál varázsát, amely egy különleges kalandba vezet minket: a Vizivilágba! Képzeld el, hogy belemerülhetsz egy csodás ösvénybe, ahol a drótból formált vízi állatok életre kelnek! Az installációnk lenyűgöző látványt nyújt: óriási méretű állatok lebegnek az égen, közöttük szelíd papírmasé halak úszkálnak, és a levegőben medúzák ringatóznak. A Vizivilág életre kelti a tenger mélyének varázsát, és elkalauzol minket egy olyan világba, ahol a képzelet szárnyalhat szabadon. Csodáld meg az alkotásunkat, és merülj el a víz világában, ahol a csodák otthonra lelnek!

Művészek: Kodolányi Maja Zulejka, Erdős Martina Zsófia, Németh Zsófia, Lukács Anna, Vass Fruzsina, Szabó Adri
Mű címe: Horgolás öröme

A “horgolás öröme” egy közösségi alkotó folyamat. A részvételre épülő munka együttműködve jön létre a látogatókkal, melynek fejlődése a fesztivál során bárki számára nyomon követhető. A központi eleme egy 1000 literes víztartály, amelyet kiemelve eredeti funkciójából horgolással borítunk be. A víztartály ezáltal otthonossá és ismerőssé válik, az alkotás folyamata pedig közelebb hozza egymáshoz az embereket. A projekt célja, hogy bemutassa, miként válhat egy hétköznapi tárgy művészeti alkotássá, a teremtés örömét megtapasztalva a közösség ereje által. A munka folyamatosan bővül és alakul a fesztivál ideje alatt, így mindenki hozzájárulhat az elkészítéséhez.

A “horgolás öröme” nem csak egy látványos projekt, hanem egy kézimunkára épülő felszabadító közösségi élmény is.

Művészek: Bircsák Barbara, Cserép Dominika Sára, Flesser Edina, Gulyás Derien, Radics Eliza, Szerdahelyi Mária
Mű címe: Tobzódás

Az installációt harmadéves szobrász hallgatók hozták létre. Célunk volt, hogy olyan formákat alakítsunk ki, amelyek színben és megjelenésben is illenek a Fishing on Orfű hangulatához. Az organikus formák vidám színeik miatt könnyedén kitűnnek a természeti közegből, de mégsem érezzük teljesen idegennek tőle. Az árnyalatokat és a formák színharmóniáját befolyásolta, hogy milyen használtruhákat tudtunk beszerezni, a színátmeneteket esztétikai szempontok mentén próbáltuk meghatározni. A bohém csoport, amiben tobzódnak a ruhaszalagok, a formák és a színek, egy vidám és puha közeg lehet a fesztiválozók számára, amiben ők is kicsit ugyanilyen növényszerű élő organizmusokká válhatnak egy időre. Fontos szempont volt, hogy újrahasznosított anyagokkal dolgozzunk így esett a választásunk a használt ruhákra. A már hordott viselt darabok új életet, jelentést kapnak az installáció által.

Művészek: Benkő-Kiss Lenke, Szabó Buda Valér, Nagy Erik Leon, Kovács Dániel, Kurucz Boglárka Bernadett, Szabó István, Szalay Réka,
valamint közreműködött: Pálfai Boróka
Mű címe: “Békakirály”

A Békakirály plasztikája sokrétű szakmaisággal készült. Ékszerész, grafikus, textilművész, festő- és szobrászhallgató is részt vett a munkálatokban. Célunk egy, Orfű és a fesztivál hangulatához illő, a közvetlen környezethez hangolt szobor létrehozása volt. A kultikus szimbólumok hatását keltő alkotáson megjelenő ékszerdíszítések alapjául bizánci minta szolgált. A szoborral és környezetével magasztos, királyi, reprezentatív atmoszférát kívántunk teremteni, valamint görbe tükörbe állítani az imperialista hatalmi elitek már-már sztereotipikus, ám annál inkább újra és újra fölbukkanó mohóságát, kapzsiságát. A Békakirállyal való találkozás reményeink szerint mindenkiben - a könnyed látszat ellenére - elmerengést is ébreszt, hiszen mindnyájan ismerünk valódi, emberalakban megjelenő Békakirályokat, akár a jelenkor zavaros vizein, akár a múlt kanyargó, fodrozódó folyamán. Szeretnénk, ha szobrunk interaktív élményt is biztosítana a fesztivál ideje alatt, így az, ki a Békakirályhoz járul, s végképpen az, ki kezet csókol néki, a fesztivál idejére védelmet szerez zümmögő légy s zizegő szúnyog kínzó átkától, valamint a fájó macskajaj túlzott bántalmaitól.

"Járuljatok hát elém, feleim, ti, kik örömben osztoztok vélem eme
pompás napokon, s én védelmeteket, szerencséteket biztosítom néktek!
Béke véletek!" - kuruttyolta egykor világgá a Békakirály az Orfűi tó csillámló habjain.

Művészek: Varga Kyra, Balogh Sarolta Réka, Aradi Nikol, Kőrösi Borbála Zóra,
valamint közreműködött: Czimbalmos Hunor
Mű címe: Fast Fashion

Az inspirált, hogy szeretjük ezt csinálni. Megmutatnánk az öltözéktervezés sokszínűségét, hogy nem csak hordhatót, hanem valami igazán szabadat is tudunk alkotni.
Mindannyiunkat összeköt a viselet. A legnagyobb önkifejező eszközünk, ami mindig beszél a hovatartozásról, a korról, de még az aktuális hangulatunkról is. Sokszínű viseletünk ellenére ez az, ami mindenkit összeköt. A keretet használt ruhák tömegével borítjuk be, majd ezeket különféle, látványos öltésekkel, rögzítjük, festéssel alakítjük szoborrá. A fellógatott installáció alja lesz a közös égboltunk. Itt a ruhákat színes, világító fonalakkal öltjük össze, így este közösen kifekhetünk a saját csillagaink alá. A szürreális installációnk a közös bolygónkat szimbolizálja, ahol mindannyian megtalálhatjuk önmagunkat. Alkossunk tehát valamit, ahol mindenki megtalálhatja magát. Egy helyet ahol nem egyek vagyunk, de összeköt az élet, és ebben a harmónikusságba csak kifekszünk az erdőben... A divat égboltja alatt.

AZ ORFŰI FAL 

Az egykori berlini falat megidéző építményt a présház mellett állítjuk fel, amelyre minden fesztivállátogató tetszése szerint írhat, festhet, graffitizhet, stb. - a fesztivál teljes időtartama alatt!

FÉNYMŰVÉSZET

A Budapesti Fénymúzeum művészének alkotása A tűzhöz közel színpad alatt.

Művész neve: Katona Kati
Mű címe: Insight
Információ

Az “Insight” című vetítés olyan különleges utazásra invitálja a látogatót, ahol felfedezheti a természet univerzális mintázatait. A bonyolult struktúrákból szőtt kompozíciók a természetben fellelhető mély összefonódást és harmóniát szimbolizálják, az ember és a természet közötti kapcsolat alaposabb megértésében segítve a nézőket.

A videóinstalláció célja, hogy a nézők figyelmét arra irányítsa, hogy ők maguk is a természet szerves részét képezik. A látvány biomorf struktúrákból építkezik, melyek az emberi érhálózatra, növényi és állati eredetű mintákra emlékeztetnek, ösztönözve minket, hogy felismerjük saját helyünket és szerepünket ebben a hatalmas összefüggő rendszerben. Az installáció nem csupán vizuális élményt nyújt, de emlékeztet arra is, hogy minden egyes ember és élőlény a természet szövetének szerves része, és hogy ebben a hálózatban mindannyian összekapcsolódunk. Az "Insight" egy meditatív utazás, mely lehetőséget kínál az elmélyülésre és a lecsendesedésre az ingerekkel túlterhelt fesztiválkörnyezetben.

Művészek neve: Pálinkás Dominika (projektvezető)
Résztvevők: Deme Hanga, Szávai Zsófia Blanka, Piegel Flóra, Bottlik Csenge, László Mirjam, Bús Bea, Hinfner Zsófia Adél, Kucsora Kristóf
Mű címe: Fényorgona
Kontakt: palinkasdomi@gmail.com

Az alkotás a fesztivál egykori tűzrakójának a helyszínére épült, 9 művész 7 napon át tartó fáradhatatlan munkájának eredményeként. Az alkotók korábban még sosem dolgoztak együtt, az alkotócsoportot specifikusan a nagyméretű közösségi művészeti alkotás létrehozása érdekében alakítottuk. A munka 21 különböző elemből áll és minden darab kézzel készült, egyedi és megismételhetetlen. Az egyes részeket más-más művész készítette, ebből ered a mű sokszínűsége. Az oszlopok a helyszínen készültek 600 kilogramm samottos agyag felhasználásával és szabadtüzű gázégetésben, 1100 Celsius fokon kerültek kiégetésre. Az összeillő elemeket egymásra illesztve építettük meg, az égetéshez szétválasztottuk őket, majd újra összeillesztettük a konstrukciót. A megmunkálás mellett áttöréses technikával lukakat hoztunk létre a felületen, melynek köszönhetően a szobor nappali és éjjeli nézete teljesen különböző. A kerámiák közé elhelyezett terméskövek az eredeti tűzrakóhelyből származnak.

MŰVÉSZLÉPCSŐ 

A Renessound Live Painting a fesztivál alatt készített spray painting alkotásai a Borfalu oldalában található lépcső mentén.

A Renesound Crew egy olyan csoprtosulás mely a kreatívitást hívatott közelebb vinni az emberekhez. A főleg pécsi bázisú csoport képzőművészekből, szinházi és zenei szakemberekből áll. Idén nyolcadik alkalommal szervezzük meg a Renesound Live Painting eseményt a fesztivál égisze alatt.
A graffitisekből és street art művészekből álló csapat egyéni stílusuk szerint adott szinpalettával dolgoznak. Az esemény interaktív, ezért egy mini workshop rész is ki szokott alakulni. A művészek péntekig be szokták fejezni a munkát, így a szombati napra fixen összeáll egy kiállítás.

Renesound Crew: Tios, DrSzeg, Acid, Ego, Metod, Buda, Kenz, TrashTalk, TC

MŰVÉSZPINCE 

drMáriás immár hagyományosnak mondható fröccstárlata a présházban.

BLUEHEAD

Galéria egy szerpentinen

Művész: Mayer Hella

Mű címe: Átmenet 2.


Információ

Weboldal

Facebook

Instagram


Kontakt: hellamayer@gmail.com

Átmenet 2.
Lehet, hogy van egy út, ami innen indul, itt folytatódik és pont itt ér véget. Lehet, hogy az út mégis megnyílik előre, hátra, oldalra, és könnyű eltévedni rajta. Valószínű, hogy itt, ahol állsz, nincs idő. Úgy tűnik, hogy ez egy tájkép. Fák és bokrok között kusza utakon bolyong a tekintet. Néhol felbukkan egy kapuszerű építészeti forma. Rejtély, hogy valós-e ez a helyszín, álomszerű vagy másvilági. Egyre inkább sejthető, hogy határmezsgye lehet valóság és túlvilág között, egy melankolikus, mégis idilli hely. Nincs festett ember. Az egyetlen látogató az, aki a kép előtt áll, és aki rálepne az útra, felsétálna a lépcsőkön.

Művész: Galog Márton

Mű címe: A 106. szfinx felesketése


Információ

Facebook


Kontakt: martongalog@gmail.com

A 106. szfinx felesketése
A letűnt ősidő vagy a távoli jövő? A 106. szfinx felesketése egy mitológiai jelenet, melyben szürreális, antropomorf lények ünnepélyes ceremóniájába pillanthatunk be. A mítikus istenségek szertartása, posztapokaliptikus térben és időben ugyanúgy elképzelhető, mint évezredekkel az emberiség megjelenése előtt egy párhuzamos, alternatív univerzumban.Az őstörténetben a 106. szfinx a legjelentősebb a szfinxnemzetségek sorában. A kentaúrok, kevert lények és mutánsok birodalmában az ő nevéhez fűződik a legenda kialakulásának kezdete.   Mindig is foglalkoztatott a képzelet és fantázia narratív, vizuális önkifejezése mitológiai eposzok, elbeszélések, szürreális jelenetek bemutatása által. A kép vázlatok, előtanulmányrajzok és raszterháló segítségével készült, körülbelül 1év alatt. A különböző felület kezelési kísérletek, festési technikák és anyagok keverése grafikai eljárásokkal kihívásul szolgáltak, és egyben örömforrást is biztosítottak a kép készítése során.

Művész: Renesound Crew, Tios, DrSzeg, Acid, Ego, Metod, Buda, Kenz, TrashTalk, TC

Mű címe: Renesound Live Painting


Művész: Pálinkás Dominika, Deme Hanga, Szávai Zsófia Blanka, Piegel Flóra, Bottlik Csenge, László Mirjam, Bús Bea, Hinfner Zsófia Adél, Kucsora Kristóf

Mű címe: Fényorgona


Művész: Katona Kati

Mű címe: Insight


Információ

Weboldal


Insight
Az “Insight” című vetítés olyan különleges utazásra invitálja a látogatót, ahol felfedezheti a természet univerzális mintázatait. A bonyolult struktúrákból szőtt kompozíciók a természetben fellelhető mély összefonódást és harmóniát szimbolizálják, az ember és a természet közötti kapcsolat alaposabb megértésében segítve a nézőket.   A videóinstalláció célja, hogy a nézők figyelmét arra irányítsa, hogy ők maguk is a természet szerves részét képezik. A látvány biomorf struktúrákból építkezik, melyek az emberi érhálózatra, növényi és állati eredetű mintákra emlékeztetnek, ösztönözve minket, hogy felismerjük saját helyünket és szerepünket ebben a hatalmas összefüggő rendszerben. Az installáció nem csupán vizuális élményt nyújt, de emlékeztet arra is, hogy minden egyes ember és élőlény a természet szövetének szerves része, és hogy ebben a hálózatban mindannyian összekapcsolódunk. Az "Insight" egy meditatív utazás, mely lehetőséget kínál az elmélyülésre és a lecsendesedésre az ingerekkel túlterhelt fesztiválkörnyezetben.

Művész: Varga Kyra, Balogh Sarolta Réka, Aradi Nikol, Kőrösi Borbála Zóra, Czimbalmos Hunor

Mű címe: Fast Fashion


Művész: Benkő-Kiss Lenke, Szabó Buda Valér, Nagy Erik Leon, Kovács Dániel, Kurucz Boglárka Bernadett, Szabó István, Szalay Réka, Pálfai Boróka

Mű címe: “Békakirály”


Művész: Bircsák Barbara, Cserép Dominika Sára, Flesser Edina, Gulyás Derien, Radics Eliza, Szerdahelyi Mária

Mű címe: Tobzódás


Művész: Kodolányi Maja Zulejka, Erdős Martina Zsófia, Németh Zsófia, Lukács Anna, Vass Fruzsina, Szabó Adri

Mű címe: Horgolás öröme


Művész: Lukáts Bori, Kovács Eszter, Kubik Roxána B., Kocsis Livia

Mű címe: Vízivilág


Művész: Endes Ilona Zsuzsanna, Illés Marianna

Mű címe: Belső hang


Művész: Lukáts Bori, Kovács Eszter, Kubik Roxána B., Kocsis Livia

Mű címe: Szitanyomó workshop


Művész: Radics Eliza

Mű címe: Glamour-szalag


Információ

Instagram


Kontakt: radicsliza22@gmail.com

Az installáció egy ösztönös folyamatban jött létre, mely a hétköznapi benyomásokból építkezett. Női magazinok apró darabjaiból áll, így bemutatja, hogy napi szinten milyen ingerek, hirdetések, elvárások és képek érik a nőket, amiknek meg akarunk felelni. Saját élményeim és tapasztalataim lenyomatát vedlettem le, mint egy kígyóbőrt és szabadultam meg ez által a sztereotípiáktól, amiket nők írnak nőknek.

A Glamour-szalag egy egyéni projekt, mely egy felszabadult alkotási folyamat részeként jött létre. Formailag egy organikus kialakítással kapcsolódok a nőkhöz és möbius-szalag jellege pedig utal arra, hogy az információ halmaz, amit tartalmaz és bemutat nekünk az életünk során folytonos lesz, és nem szabadulunk meg tőle. Az installáció felülete apróra vágott női magazinok darabjaiból épül fel és áll össze egy egésszé.
A sok mosoly a szín és inger már túlzó módon áramlik felénk az instagram és egyéb platformok által az interneten keresztül, de ez régen sem volt másképp. Az újságok, magazinok állandó képet akartak mutatni az „ideális nőről”. Olyan mondatokkal, mint „Szuperhős a konyhában” „Teljesen önálló vagyok” vagy, hogy „Légy mielőbb újra önmagad”. Ezek persze támogató üzenetek is lehetnek, de ennek a túlzó oldalát ragadtam meg, amikor egy nő nap, mint nap ezt olvasva állandóan meg szeretne felelni ezeknek és minden szerepében megfelelően akar teljesíteni.

Művész: Pittmann Glória

Mű címe: Midsummer


Információ

Instagram


Midsummer
Ezt a rajzot egy hideg téli napon készítettem, amikor arra vágytam, hogy kint lehessek a szabadban egy tó partján, ahol szaladgálnak a kutyák, boldogok az emberek, süt a nap és minden szép. 2022-ben diplomáztam a Moholy-Nagy Művészeti egyetem animáció szakán. Jelenleg animációval és illusztrációval is foglalkozom. Szeretek különféle művészeti technikákkal kísérletezni és szívesen dolgozom olyan projekteken, ahol a személyes történetmesélés, az apró részletek és a hangulatteremtés nagy szerepet kap. Ezt a rajzot egy hideg téli napon készítettem, amikor arra vágytam, hogy kint lehessek a szabadban egy tó partján, ahol szaladgálnak a kutyák, boldogok az emberek, süt a nap és minden szép.

Művész: Mihályi Bálint

Mű címe: Jelenés


Információ

Instagram


Kontakt: mihalyi.balint7@gmail.com

Jelenés
Képeimen a sematikus „táji” elemek széthullanak, pszeudo tereket hoznak létre, amik alapvetően a virtuális világok alkotóelemeire, sokszögekre esnek szét. A poligonális torzítások mentén a különböző képi részletek, avatárok felbomlanak, ebben a torzulásban azonban nincs helye a nyílt sebnek, a testek megbontása mindvégig higiénikus és sima marad. A Jelenés című kép esetében a transzcendentális látomás tere összefolyik a korai videojátékok textúrakészletével és az online szerepjátékok létsíkján értelmeződik újra. Munkáimat jellemzően a virtuális térbe való belépés, illetve az abban való hibrid létezés alapozza meg. Formavilágom fontos kiindulópontja a korai videójátékok grafikai megjelenése. Festményeim középpontjában poligonálisan torzított, sebmentesen csonkított, avatárok jelennek meg, amiket jellemzően sokszögekre bontott „táji” elemek szegélyeznek, a képsíkok között megjelenő hibák a virtuális illesztések pontatlanságaira utalnak. A Jelenés című kép egy 16. századi Szent Mihály szoborból indult ki. A két figura közötti harc az online szerepjátékok formáját veszi át, ahol a játékosoknak gyakran különböző hibrid szörny-lényekkel kell megküzdeniük. A transzcendens látomás, ami önmagában is egy, a mi létsíkunktól elkülöníthető térben létezik, virtualizálódik.

Művész: Bereczki Kata

Mű címe: Tyúkok


Információ

Weboldal


Kontakt: kata.bereczki@gmail.com

Tyúkok
Sokan emlékszünk ilyen asszonyokra nagymamáink / dédmamáink idejéből. Szomszédok, barátnők jó közösségi életet éltek, összejártak. Segítették egymást mindenben, például feldolgozták együtt a felnevelt háztájit. Közben pletykáltak, és néha meghúzták a butykost - ittak egy kis "konty alá valót" - hogy fesztelenebbül tudják véghezvinni rengeteg teendőjüket, amivel a család és a háztartás kiszolgálása járt. Legtöbbször olyan témákkal foglalkozom, amihez sokunknak köze van, sokunkban emlékeket ébreszt. Az emberek arctalansága segít abban, hogy a képek illetve azok történetei ne konkrét személyekhez kötődjenek, hanem minden néző fantáziája kiegészíthesse a saját szereplőivel. A képeim megfestésekor a látványt homogén foltokra bontom, az alakok környezete leegyszerűsített; csak néhány - a helyszínt vagy az eseményt - jellemző tárgyat, környezeti elemet jelenítek meg. Az itt jelen lévő "Tyúkok" című festményemen bizonyos szempontból idillikus oldalát mutatom be annak a jelenségnek, ahogy nagyanyáink / dédanyáink még jó közösségi életet éltek, és igyekeztek asszonyi összefogással mindenben segíteni egymást. Közösségi munkában végeztek el sokféle ház körüli vagy háztartási teendőt - adott esetben a tyúkok feldolgozását. Így gyorsabban, jobb hangulatban telt az idő, és közben zajlott a szintén nagyon fontos pletykálás, esetleg néha még kortyoltak is a jófajta házi borból vagy pálinkából, hogy fesztelenebbül tudják véghezvinni rengeteg teendőjüket, amivel a család és a háztartás kiszolgálása járt. Az idill megjelenítése mellett azért igyekeztem a képen egy kis fanyar humorral azt is felvillantani, hogy az asszonyokra komoly terhek és elvárások rakódtak és rakódnak manapság is a háztartás vezetése kapcsán. Erre a háttérben látható falitányér szövegével utalok: "Ki az urát szereti, jó ebédet főz neki" - ami egyébként régi konyhai hímzett falvédőkön megjelenő felirat volt.

Művész: Murányi Kriszti

Mű címe: A szétesett háztartás / The Dissolute Household


Információ

Weboldal


A szétesett háztartás / The Dissolute Household
Egy kaotikus háztartás, egy modern életkép Jan Steen azonos című festménye alapján. Mindennapos dolog az étel és ital a földön, a félbehagyott megunt társasjáték és az állandó jelenlét a digitális térben. A nagy multitasking eredménye egy szétesett háztartás. A fürdőkád még valamennyire ura a helyzetnek, míg a konyhai időzítő tojás vígan mulat. A katódsugárcsöves monitort hiába próbálják felébreszteni, az asztalra borul, elrettentésül pedig egy alma került elé. Az ifjúság (lufikutya) mit sem törődve az egésszel a világhálóba bámul. A kompozíció közepén a művész személyét elrejtő kalapos önarckép a reneszánsz festményeket idézi, egyben ő testesíti meg a felesleges háztartási munkát.

Művész: Németh Gábor

Mű címe: Nyomdahiba (Misprint)


Információ

Facebook


Kontakt: gabornem@gmail.com

Nyomdahiba (Misprint)
A Teremtő „nyomda” által sokszorosított, toll-vér-hús-csont konstrukció hibás, 2D-s dokumentációban megjelenő manifesztációja az újpesti lapokban.

’Nyomda-hiba’ – A Teremtő (isteni nyomda) által eddig hivatalosan nem közreadott/írt/olvasott könyvéből (lásd: Teremtés Könyve) (halandóként) hibásan kreált, a minta oldalon jelentkező probléma (lásd: az Újpesten kiadott hibás oldal, azonnal javítandó!) Emberi beavatkozás?

Művész: Székely Zsó

Mű címe: Tavasz, tél


Információ

Weboldal


Kontakt: hello@studioplatforme.com

Tavasz, tél
Dorka (aZorka) a Tavasz, tél című dalában szimbólumokkal, érzésekkel ír le olyan lelki szituációkat, amelyek többünknek ismerősek lehetnek. A grafikám koncepciója is ez volt, így egy télikertet/botanikus kertet kollázsoltam, ami Dorka lelkének az ábrázolása. Eleinte ez a projekt egy vizuál volt, amiben több helyen feltűnik a tájba rejtve maga Dorka, illetve olyan szimbólumokkal dolgoztam, mint a madár, életfa stb. A grafikára a vizuálból a személyes kedvenc részletem került: a szoborrá dermedt Dorka szája mégis megmozdul és kirepülnek belőle madarak, ami szimbolikus jelentéssel bír. A madarak lélekjelképek, a tiszta szellemi erők szimbólumai. A vertikális felemelkedést és a kötöttségektől való megszabadulást is jelképezik. Különböző kultúrákban különböző dolgokat szimbolizálnak, így szimbóluma a tavasznak is, az élet körforgására utalva.

Művész: COSMOS

Mű címe: PASZTELLNEON


Információ

Weboldal


Kontakt: pasztellneon@gmail.com

PASZTELLNEON
A cosmos című alkotás költészet napjára készült, melyhez két irodalmi művet kevertem össze egy rajzzá.

Fodor Ákos: Beatrice
üregesedő
anyagom alakodat
rajzolja körül

József Attila: -a kozmosz éneke (részlet)
Az apró bolygó éppen annyit ér
Kicsiny körében, mint a Végtelen Fény,
Az Őslélek mérhetetlen végtelenjén.

Művész: Mihály Ádám

Mű címe: Deimos Redbox


Információ

Facebook


Kontakt: mihalyxadam@gmail.com

Deimos Redbox
Deimos: Redbox más néven a piros doboz. Ezt a képet a régi Trash és Gonzo művészet ihlette meg, mindezt egy városi káoszba akartam csomagolni ahol a torz lények mint dobozaikból kimászó rovarok lépnek elő a térbe. Senki és semmi nincs biztonságban, bezártság érzettel ötvöződik az állatias vadság, ez szimbolizálja azt a mérhetetlen megosztottságot amiben élünk.

A kép központi alakja egy antropomorf, sziámi iker kutya. Ő a változás szelét hozza magával. A kérdés az, milyen változást? A kép kettősségét grafikai és festészeti technikák segítségével értem el: torz és mocskos, akár egy horror filmben.

Művész: Szász Sándor

Mű címe: Hunting For Something Real


Információ

Instagram


Hunting For Something Real

Művész: Nagy Marcell

Mű címe: Kozmikus Komplexitás – Szivárványtest


Információ

Instagram


Kozmikus Komplexitás – Szivárványtest

Művész: Marosi Panni

Mű címe: ‘Facing each other’


Információ

Weboldal


‘Facing each other’

Művész: Jánosi Anna

Mű címe: Suture Rupture diptichon


Információ

Instagram


Suture Rupture diptichon

Művész: Szentgróti Dávid

Mű címe: Sympathy 2.


Információ

Instagram


Sympathy 2.

Művész: Szabó Lobot Balázs

Mű címe: Gest Blocks


Információ

Instagram


Gest Blocks

Művész: Makra Zoltán

Mű címe: t.t/series/8


Információ

Instagram


t.t/series/8

Művész: Kalán Viktoria

Mű címe: Maradjunk barátok


Információ

Instagram


Maradjunk barátok

Művész: Határ Attila

Mű címe: Dirty Vacation (hope I.II.)


Információ

Weboldal


Dirty Vacation (hope I.II.)

Művész: CROCODILEPOWER

Mű címe: “…my Universe is my eyes”


Információ

Weboldal


“…my Universe is my eyes”

Művész: Weiler Péter

Mű címe: Orfűi gyorsulási verseny


Információ

Instagram


Orfűi gyorsulási verseny

Művész: Tóth Gábor

Mű címe: Look At This Photo


Információ

Weboldal


Look At This Photo

Művész: Szöllősi Géza

Mű címe: Kitin – New Generation: Platoon


Információ

Weboldal


Kitin – New Generation: Platoon

Művész: Szombathy Bálint

Mű címe: Mozgáskép


Információ

Wikipédia


Mozgáskép

Művész: Simon-Mazula Tibor

Mű címe: Előkészül


Információ

Instagram


Előkészül

Művész: Stark Attila

Mű címe: Jasm – Captain Quando


Információ

Weboldal


Jasm – Captain Quando

Művész: Robitz Anikó

Mű címe: Negyedik teremtés


Információ

Instagram


Negyedik teremtés

Művész: Losonczy István

Mű címe: Platánsor


Információ

Instagram


Platánsor

Művész: Kiss Péter

Mű címe: c Profil 01


Információ


Kontakt: kisspeter859@gmail.com

c Profil 01

Művész: feLugossy László

Mű címe: Kilövés


Információ

Wikipédia


Kilövés

Művész: efZámbó István

Mű címe: Zenés koponyák


Információ

Weboldal


Zenés koponyák

Művész: Shane 54

Mű címe: Catnip Forever Band


Catnip Forever Band

Művész: Bukta Imre

Mű címe: Falusi öreg rocker


Információ

Weboldal


Falusi öreg rocker

Művész: Braun András

Mű címe: Tesla


Információ

Weboldal


Tesla

Művész: Bánki Ákos

Mű címe: Flumen


Információ

Instagram


Flumen

Művész: Bada Dada

Mű címe: Komoly Kovácsék kakát kovácsolnak


Információ

Wikipédia


Komoly Kovácsék kakát kovácsolnak

Művész: Kiss Tibor

Mű címe: DJ


Információ

Wikipédia


DJ

Művész: Iványi Helka

Mű címe: Blue Head


Információ

Weboldal


Blue Head
Gondolataim pórázát földre ejtettem, így azok mind elrohantak tőlem, majd ezzel a vízióval tértek vissza hozzám. Épp ahogy az álmok kreációja is működik az agyunk által: apró részletek előbújása az ember saját emlékezetéből, legyenek azok filmben látott, vagy saját bőrön tapasztalt jelenségek. Ezeknek egy üvegbe öntése, felrázása, majd a kuszaság és értelmevesztettség élvezete, amelynek könnyedsége megszabadít minket a válaszok és mély jelentések keresésének feladatától. A képeim elsősorban a gondolataimat és az érzelmeimet ábrázolják. Legtöbbször társadalomkritikus elemek jelennek meg a vásznaimon, néha a saját életemre való reflexiók is. Én magam gyakran nevezem a festményeimet „vizuális naplónak”. Sok negatív és egyformán pozitív élmény és érzelem ötvöződik a vásznamon szürrealista elemek formájában. Minden alkalommal, amikor egy festmény készül, nagyon élvezem, hogy milyen különböző álomvilágok alakulnak ki a gondolataimból.

Művész: Kárpáti Dódi

Mű címe: Háborúra készen


Információ

Facebook-oldal


Kontakt:

Háborúra készen
Ezt az akrilképet régóta őrzöm egy mappában. De ahogy most tapasztalom a dolgokat körülöttünk és bennünk, adta az aktualitást, hogy először bemutassam a közönségnek.  Valamikor a kétezres évek elején készült egy sorozatom. A Háborúra készen egy ezek közül. Most vált aktuálissá. Akkoriban kedveltem az akrilt. Egyetlen munkát sem állítottam ki ezek közül, mindegyikkel volt valami bajom. És mellőztem a képeim bemutatását. Az utóbbi húsz évben a zenélés mellett időszakosan dolgozom, főleg tussal, rizspapírra. Ismeretlen területekre kirándulok. Létrehozunk egy dokumentumcsomagot a barátommal. Izgalmas elfoglaltság. Most pedig megtörlöm a szemüvegem, mert ujjlenyomatos lett.

Az orfűi fal

Fényművészet

Művészlépcső

Művészpince