SZÁLLÁS

Kempingjegyek

A fesztivál területén, valamint annak közelében több, mint négyezer parcella és sátorhely, valamint 10 minikabin került kialakításra. Felhívjuk a fesztivállátogatók figyelmét, hogy a korlátozott szám miatt a vásárlásról időben gondoskodjanak! Minden további információ megtalálható a KEMPINGJEGYEK oldalon.

Egyéb tudnivalók

Mint minden évben, idén is közlekednek majd fesztiválbusz-járatok Orfű és Pécs között, így Pécsen is bátran megszállhattok! A fesztivál területére lakóbusszal / lakókocsival beállni nem lehet.

A fesztivál területén található faházak a fesztivál időtartama alatt nem bérélhetőek.

További szálláslehetõségek itt: www.orfu.hu

UTAZÁS

Fesztiválbusz

Cabriobusz

szerdánként az indulási órák 16:00-1:00 (negyed óránként)
csütörtöktől-szombatig az indulási órák 12:00-2:00 (negyed óránként)

Felszálló helyek:
Fenyves ABC és Dohánybolt (Mecsekszakáli elágazás)
Horgász Büfé (Horgászfalu II.)
Mediterrán Étterem (Közsegháza)
Panoráma Camping
Sport utca
Tekeres (kb. Dollár u 26.)

Taxi

A Fishing on Orfű partnere a BOLT, akik rögzített 1490 Ft-os alapdíjjal, 590 Ft-os kilométerdíjjal és 90 Ft-os várakozási díjjal szállítják majd az utasokat.

Az autókat megtalálod a bejárat előtti BOLT-droszton.

Orfűre autóval

A fővárosból Orfű legegyszerűbben az M7-es autópályáról közelíthető meg Budapestről. A siófoki-szekszárdi leágazónál le kell térni, aztán a 66-os úton haladjunk tovább és Oroszlónál vagy Magyarszéknél az Orfű táblánál egyszerûen a jelzett irányba kell kanyarodni. Időben körülbelül ugyanennyi, ha Pécset az M6-M60-as autópályán közelítjük meg.

Autóval Pécsről: A Pécsről érkezők a 6-os úton Szigetvár irányába (Metro, Kika irányában) elindulva a Makay István úti elágazásnál forduljanak jobbra a Magyarürögi útra. A várost elhagyva 14 km múlva Orfűre érkezünk.

A fesztivál területére nem lehet behajtani autóval.

Forgalmi rend változás

Idén nem csak a fesztivál területén belül fejlesztünk, hanem egy picit a közlekedésen, a fesztivált környező utak forgalmi rendjén is javítunk - a ti érdeketekben. Ezeken az utakon rengetegen közlekedtek gyalogosan, éjjel-nappal, ‘emelkedett hangulatban’ is, ráadásul vannak itt be nem látható útszakaszok, szűk részek, szabálytalanul parkoló autók. A fesztivál bejárata alatti útszakaszt már korábban egyirányusítottuk, idéntől ez már forgalomtól elzárt terület lesz, ahová csak engedéllyel rendelkezők hajthatnak be. Így ezeken a szakaszokon jóval enyhébb lesz a forgalom és jóval veszélytelenebb a közlekedés. Akik az ingyenes nagyparkolót használnák, azokat kérjük, hogy lehetőség szerint Abaliget felől érkezzenek, így nem terhelik a tó körüli forgalmat. Összességében lehet, hogy idén picit többet kell majd sétálnotok a bejáratig, de a biztonságotok jóval fontosabb ennél. Köszönjük szépen a megértést!

Busszal

Amennyiben távolsági buszokra esik a választásotok, azok indulásáról bővebb információt a www.menetrendek.hu oldalon találhattok. Naponta több közvetlen járat indul Pécsről Orfűre. 

Kerékpárral

A kerékpárosok régi álma vált valóra, amikor elkészült egy hosszú, összefüggő túraút, amely Pécs és Orfű között húzódik, és amelyen keresztülhaladva biztonságosan, kényelmesen hódolhatnak a kerékpáros kirándulásnak, és élvezhetik az egyedülálló mecseki tájat.

A kerékpárút Pécs külvárosából, az ürögi városrészbõl indul és – végig erdőben haladva – a terepviszonyoktól függően az országúttal jórészt párhuzamosan halad Orfűig. Másfél kilométer hosszú szakaszon vezet az Orfűi tó partján és innen folytatódik Abaliget felé. Ezzel a környék leggyönyörûbb tájait és legérdekesebb látványosságait köti össze, sőt, kerékpározási lehetőséget teremt a Balaton felé is.

Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút hálózat teljes hossza: 20 131 m